Hrvatska
Regija
Od Vardara pa do Triglava

Od Vardara pa do Triglava

Autor: Branko Tabak

Silni problemi na regionalnoj košarkaškoj sceni.

Zanimljivo je u hrvatskom košarkaškom okruženju. Primorska nije dobila licencu za nastup u slovenskoj ligi, ima žalbeni rok u kojemu može iskorigirati nepravilnosti, a one su financijske prirode (izostanak bankovne garancije). Primorska je nedavno najavila da će sigurno nastupiti u ABA ligi, a sa zanimanjem događanja oko ovog kluba prati MZT koji se nada da bi posrtanjem Slovenaca oni popunili upražnjeno mjesto u regionalnoj eliti.

Istovremeno u Sjevernoj Makedoniji MZT traži od nacionalnog saveza povrat novca uplaćenog kao kotizaciju za sudjelovanje u ligi. Prekid prvenstva znači, mišljenja su u MZT-u, i povrat novca. Štoviše, za takvo nešto dali su rok od 72 sata ili će pokrenuti kaznenu prijavu protiv predsjednika saveza Pere Antića.

Na području od Vardara pa do Triglava još je dosta prijepora i otvorenih pitanja. Primjerice tko će sudjelovati u ABA 2 ligi. Svaka od zemalja s prostora bivše Jugoslavije ima pravo na dva predstavnika, a oni bi se trebali određivati prema plasmanu u nacionalnim ligama koje su redom prekinute i (ili) poništene.

I dok tako neki koji silno žele, Sloboda iz Tuzle primjerice, ne upadaju po takvom pravilu u 'Dvabu', u Hrvatskoj je interes za sada pokazala samo Gorica.  

Sigurno je da će se dijeliti i pozivnice, a prema nekim izvorima (portal bhbasket.ba) jedna stoji 50 000 eura. Za besplatnu ligu i nije tako loše.