Europa i Svijet
Hrvatska
Olimpia uoči dolaska u Hrvatsku razbila Fiata i preveslala Veneciju

Olimpia uoči dolaska u Hrvatsku razbila Fiata i preveslala Veneciju

Autor: Nenad Ćorić

Demonstracija snage sudionika Zadar Basketball Tournamenta.

Nakon prošlotjednog pobjedničkog pehara u Castelletto Ticinu, Olimpia Milano osvojila je i turnir u Lucci. Ulazak u finale osigurala im je pobjeda nad Torinom (Serie A), a jučer su u utakmici za prvo mjesto slavili protiv Venecije, također kluba najjačeg košarkaškog razreda u Italiji.

Kao i u Ticinu, najučinkovitiji kod Milaneza bio je bivši “Mrav” Mike James koji je u finalu imao dobru potporu u Vladimiru Micovu (18p, 7sk, 6ass). James je u pobjedi 97:77 nad Torinom upisao 18 koševa uz 8 asistencija, a protiv Venecije (90:72) se zaustavio na 31.

U ekipi trenera Simone Pianigianija nisu igrali reprezentativci Cinciarini Andrea, Christian Burns, Nemanja Nedović, Mindaugas Kuzminskas i Arturas Gudaitis, a nedovoljno oporavljeni Curtis Jerrells je ostao u Milanu.

Prije nastupa u Zadru, Olimpija igra na turniru u Cagliariju na kojemu bi u finalu mogli igrati protiv Fenerbahcea, ekipe s kojom Milanezi dijele skupinu Zadar Basketball Tournamenta. U polufinalu turnira protivnik im je Dinamo Sassari, a “Fener” će prolazak u finale tražiti u ogledu s francuskim Limogesom.

Više o Zadar Basketball Tournamentu potražite na zdbt.info i s-event.hr

POLUFINALE:

A|X Armani Exchange Olimpia Milano-Fiat Torino 96-77

Olimpia: James 15 (8 ass), Waller 12 , Bertans 17 , Della Valle 16 ), La Torre, Fontecchio 16 , Babilodze 3 , Micov 7 , Tarczewski 5 , Maras (0/5), Ortner 5 . Brooks.

FINALE:

A|X Armani Exchange Olimpia Milano-Umana Reyer Venezia 90-72

Olimpia: James 31 (5 sk, 4 ass), Waller, Bertans 4 , Della Valle 2 , La Torre, Fontecchio 5 , Babilodze, Micov 18 (7 sk, 6 ass), Tarczewski 8 , Maras 5 , Ortner 5 , Brooks 12 (8sk). Trener: Pianigiani.