Hrvatska
Regija
Osakaćeni Zadrani i nostalgični Nazor

Osakaćeni Zadrani i nostalgični Nazor

Autor: Paulo Sarić

Kontraobavještajna utakmica uoči Kupa „Krešimir Ćosić“.

Bio je to derbi samo na papiru. Zadar je rano preuzeo kontrolu nad susretom i rutinski došao do pobjede nad velikim rivalom, padu u posljednjoj četvrtini unatoč. No, još je sinoć bilo vidljivo da nedostaje naboja koji inače okružuje utakmice ova dva suparnika. Jedan od uzroka jest situacija u Jadranskoj ligi u kojoj se obje momčadi nalaze pri sredini tablice bez mogućnosti velikog pomaka, a drugi je nadolazeći Kup „Krešimir Ćosić“ u kojemu je izvjestan dvoboj Zadra i Cibone u polufinalu.

- Većinu utakmice smo igrali slabo. Tek smo posljednjih pet minuta pokazali što znamo i kako smo trebali nastupiti od početka. Sa samo tri pogođene trice jako se teško može dobiti utakmica u Zadru – kratko je kazao iskusni razigravač zagrebačkog sastava Branislav Ratkovica.

Puno rječitiji nije bio ni Zagrepčanin u zadarskim redovima Mislav Brzoja koji je zaredao s nekoliko dobrih partija što je potvrdio i sinoć kada je ubacio 14 koševa i uhvatio sedam skokova za samo 18 minuta na parketu.

- Čestitam Ciboni na borbenoj utakmici. Znamo da kod njih ne raste cvijeće ove sezone, no  mi smo pokazali veliku želju za pobjedom te bih čestitao i svojim suigračima i navijačima koji su nas vodili do novog slavlja – izjavio je Mislav Brzoja nakon susreta.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadar je jučerašnjim trijumfom došao do treće ovosezonske pobjede nad Cibonom. Druge na domaćem terenu.

- Svaka utakmica s Cibonom nosi svoje emocije. U svakom susretu idemo na pobjedu i drago mi je da smo je ostvarili – započeo je domaći trener Aramis Naglić i objasnio što se dogodilo u posljednjoj četvrtini - kada vodite petnaestak razlike zna se dogoditi da stanete s napadačkim kretnjama očekujući kraj utakmice. No, uvjeren sam da nam se ovakve stvari u budućnosti neće dogoditi.

Dalmatinski je sastav veliku pomoć imao i u lošem šuterskom danu Cibone. Sa samo tri pogođene trice jako se teško može doći do pobjede na gostovanju, pogotovo u Zadru.

- Cibona je šuterski dobra ekipa premda nisu imali svoj dan. Na to ćemo moramo obratiti pažnju u idućim utakmicama. Veseli me obrana koja je, s obzirom na stanje u kojemu smo bili, većinu vremena bila na dobroj razini. Visoka nam je linija bila osakaćena neigranjem Kraljevića i problemima s ozljedama Špralje i Ivanova koji su utakmicu odigrali pod injekcijama – otkrio je Naglić s čime se susretao u pripremi dvoboja.

FOTO: FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Osim lošeg šuterskog izdanja ostao je dojam da Cibona ni defanzivno nije bila na razini. Nije to bila ona „nazorovska“ obrana koju znamo viđati kod momčadi koje vodi splitski strateg. Razumljivo,  s obzirom na nadolazeći Kup „Krešimir Ćosić“ u čije se „predvečerje“ igrala utakmica.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Od početka do kraja su kontrolirali susret. Mi nismo bili pravi. Na momente me utakmica posjetila na pobjedu Zadra protiv Cibone 2015. godine. Bila je toliko jednosmjerna te sam se pobojao sam se da će tako i završiti. No, moji su momci na kraju pokazali karakter i energiju kakvu su trebali pokazati od samog početka. To nam mora biti pouka i moramo bolje pristupiti idućim dvobojima. Nismo imali odgovor na Knowlesa i Ivanova i morat ćemo biti bolji u budućnosti – rekao je Ante Nazor nakon jučerašnjeg ogleda.

Ostao je dojam da su obje momčadi skrivale određene taktičke varijante, a to je posebno bilo primjetno kod zagrebačkog sastava. Je li tome uistinu bilo tako mogli bismo saznati već idući tjedan kada bi ova dva protivnika mogla ponovno odmjeriti snage.