Hrvatska
Osijek preko Pecsa i Slobode do trofeja u svom gradu

Osijek preko Pecsa i Slobode do trofeja u svom gradu

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednonice Osijek

Holding Vrijednosnice Osijek 2023

U dvorani Gradski vrt u Osijeku u petak i subotu održan je međunarodni košarkaški turnir Holding Vrijednosnice Osijek 2023. 

Pobjednik turnira je domaća momčad KK Vrijednosnice. 

U prvom polufinalu Vrijednosnice Osijek pobijedile su PVSK-Veolia Pecs (Mađarska) rezultatom 79:58, dok je u drugom OKK Sloboda Tuzla (Bosna i Hercegovina) bila bolja od BBC Nord Dragonz Eisenstadt (Austrija) te pobijedila rezultatom 81:79.

U utakmici za treće mjesto PVSK-Veolia Pecs je pobijedio Nord Dragonz Eisenstadt rezultatom 76:84, a u finalnoj utakmici Vrijednosnice su slavile sa 86:80 protiv Slobode Tuzle.

Ekipa trenera Domagoja Kujundžića zasluženo je osvojila prvo mjesto, igrali su čvrstu obranu, agresivno na oba kraja terena sa velikom rotacijom igrača te velikom energijom. Svim ekipama ovaj turnir je odlično poslužio kao priprema pred početak natjecanja te su sve ekipe pokazale zavidnu kvalitetu igre. Ekipa Nord Dragonza je imala peh jer je igrala sa skraćenom rotacijom polufinale zbog toga što im je jedno vozilo na putu ka Osijeku imalo prometnu nezgodu, na sreću bez ozljeđenih.