Europa i Svijet
Hrvatska
Perić u polufinalu Europa kupa, Rudež na korak od polufinala Lige prvaka

Perić u polufinalu Europa kupa, Rudež na korak od polufinala Lige prvaka

Autor: Branko Tabak

Bilan i Strasbourg imaju teži zadatak

Damjan Rudež i Monaco napravili su veliki posao na gostovanju kod Banvita u prvoj utakmici četvrtfinala FIBA-ine Lige prvaka. Francuska momčad je slavila 85-77. Rudež je za 19 minuta provedenih u igri postigao sedam poena.

Miro Bilan i Strasbourg su u Ateni poraženi od AEK-a 78-69. NA ulasku u posljednju četvrtinu Francuzi su bili na +2, a onda su 'pali' pa ih u uzvratu 4. travnja očekuje zahtjevan posao nadoknade minusa. Bilan je bio skroman, postigao je jedan poen uz tri skoka.


U FIBA Europa Kupu Perićeva Venecija se plasirala u polufinale. Nižnji Novgorod nije uspio na svom parketu slaviti s više od 10 poena razlike. Tih +10 iz prvog susreta bilo je dovoljno Talijanima za prolaz dalje. U drugom susretu poraženi su 94-90.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je za 20 minuta igre postigao 26 poena, Perić se ovoga puta nije upisivao u strijelce. Za 15 i pol minuta igre imao je po jedan skok i asistenciju.

Protivnik u polufinalu Veneciji će biti momčad Groningena koja je iz daljnjeg natjecanja izbacila Mornar iz Bara. Drugi polufinalni par čine Avellino i danski Bakken Bears.