Hrvatska
Perinčić nakon poraza Dubrovnika od Cibone: Danas nismo došli na utakmicu

Perinčić nakon poraza Dubrovnika od Cibone: Danas nismo došli na utakmicu

Autor: Filip Naglić Marko Dugonjić Photo: Mihaela Paluh/KK Cibona

U sklopu 19. kola Favbet Premijer Lige Cibona je pobijedila Dubrovnika u dvorani Dražen Petrović

Cibona je u sklopu 19. kola Favbet Premijer Lige odnijela pobjedu protiv gostiju iz Dubrovnika. Utakmica je od samoga početka bila u kontroli domaćina koji na kraju osiguravaju uvjerljivu pobjedu.

Trener Cibone Bariša Krasić na parket šalje petorku: Vuković, Radovčić, Perasović, Majcunić i Aranitović, dok se trener Dubrovnika Perinčić odlučuje za petoricu: Levi, Dubelj, Cvitković, Guštin i Klarić.

Utakmica počinje sporim tempom s malo izrađenih akcija u uvodnih pet minuta. U tome se ipak domaćini bolje snalaze i odlaze na prednost 7:0. Levi tricom uspijeva pogoditi prve poene za momčad Dubrovnika. Ulazi se u tempo koš za koš te nakon trice Perasovića Perinčić zove prvi timeout na utakmici. Zbog velikog broja ubačaja za tri poena četvrtina se na kraju završava rezultatom 19:13.

Dubrovnik se početkom druge četvrtine pokušava stići rezultatski zaostatak, ali te pokušaje Vukovi uglavnom neutraliziraju novim tricama. Gosti nemaju rješenje za zonsku obranu Cibone koja se uspijeva u ovom periodu odvojiti na 18 poena razlike. Nekoliko sjajnih poteza obilježilo je ostatak četvrtine, a domaćini su još malo povećali svoju prednost pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 42:21.

Gosti nastavljaju s pokušajima povratka u utakmicu, dok domaćin nastavlja popravljati postotak svog šuta za tri poena. Nekoliko sjajnih akcija u napadu i vrlo raspoložena obrana domaćina tjeraju Perinčića na novi timeout. Još uvijek Dubrovnik ne pronalazi rješenje za zonsku obranu Cibone koja se uspijeva odvojiti na dosad najveću prednost od 34 poena.

Posljednja četvrtina nastavlja se u ritmu koš za koš. Kod domaćina prve poene zabijaju Ferderber i Kujundžić, dok gosti nastavljaju s pokušajima smanjenja zaostatka. Bez većih uzbuđenja utakmica se mirno privodi kraju. Konačni rezultat bio je 83:55. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Bundović s 22 poena, a kod gostiju Cvitković sa 17.

Ivan Perinčić: “Zaslužena pobjeda Cibone. Mislim da je utakmica bila gotova u prvom poluvremenu. Danas jednostavno nismo došli na utakmicu. Razlog tome je možda i prevelika potrošnja u utakmici protiv Dubrave prije tri dana i težak put. Svejedno je zabrinjavajuće koliko smo grešaka danas napravili. Mislim da je Cibona odigrala stvarno dobru napadačku utakmicu, nadigrali su nas u svakom segmentu košarke. Još jednom čestitam Ciboni na pobjedi, a nama je ovo lekcija kako ne trebamo izgledati protiv ekipa koje su bolje od nas.”

Petar Dubelj: “Nažalost težak poraz. Nismo od početka imali pravi pristup. Cibona je odlično otvorila utakmicu i riješila sve u prvom poluvremenu. Jako dobro su šutirali za tri poena za razliku od nas. Nažalost nismo se snašli na njihovu zonu i s tako lošim šutem za tri poena nismo imali šanse, ali što je tu je. Okrećemo se novim izazovima. Slijedi nam Zadar u nedjelju i još dva kola do kraja drugog dijela i nadam se da ćemo pružiti puno bolje utakmice.”

Dino Repeša: “Čestitao bih igračima na ozbiljnom pristupu i dobroj izvedbi. Od samog starta bili smo maksimalno fokusirani na plan igre i držali smo ga se kako u obrani tako i u napadu. Posebno je obrana bila dobra 30-tak minuta. U zadnjoj četvrtini malo smo se opustili i primili oko 20 poena. Sve u svemu mogu biti zadovoljan s izvedbom i nadam se da će nam to biti okidač za još bolje susrete u narednim susretima.”

Filip Ferderber: “Čestitao bih svojim igračima, ali i gostima na fer i sportskoj igri. Htjeli smo uči jako, što smo i uspjeli. Mogli smo u nekim stvarima biti fokusiraniji. Sve u svemu, bila je dobra utakmica. Čestitao bih šestorici seniora koji igraju sve utakmice i da odigramo što bolje sezonu do kraja, sa što više pobjeda.”  

 

Cibona: Filip Bundović (22), Aleksandar Aranitović (12), Domagoj Vuković (3), Ivan Majcunić (14), Krešimir Radovčić (12), Ivan Perasović (14), Filip Ferderber (4), Zvonimir Kujundžić (2), Josip Krizmanić, Matej Crnogorac.

Dubrovnik: Tomislav Cvitković (17), Petar Dubelj (15), Jakov Vujičić (13), Javon Markese Levi (4), Dragan Džajić (2), Ivan Vodopija (2), Petar Miović (2), Lovre Klarić, Gvido Guštin, Roko Gizdavčić.

Standings provided by Sofascore