Europa i Svijet
Hrvatska
Perković: Mladi smo, ali to nam više ne može biti izgovor

Perković: Mladi smo, ali to nam više ne može biti izgovor

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić

Mršić: Moramo napraviti iskorak u kretanju, brzini donošenja odluka, u napadu prije svega

Nakon poraza od Finske 77-71 utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo su prokomentirali izbornik Veljko Mršić i reprezentativac Toni Perković.  

Veljko Mršić, izbornik hrvatske reprezentacije: 

"Teška utakmica, kao i protiv Slovenaca, nažalost s istom završnicom koja je otišla na protivničku stranu. Kazao je njihov trener kako su večeras imali više sreće. Dvije ničije lopte su otišle njima u ruke na tri poena i te dvije trice su u biti odlučile utakmicu. Ono što možemo iščitati iz igre i rezultata jest da, iako smo mlada momčad i imamo dosta igrača debitanata, vidjeli smo jednu sasvim drugačiju brzinu kretanja igrača Finske od naše. Talent, potencijal i neka dobra obrana nas drže dio utakmice, no moramo napraviti iskorak u kretanju, brzini donošenja odluka, u napadu prije svega. Rekao sam igračima u svlačionici, svaki mora u idućem periodu raditi na tome da se te greške ne ponavljaju."

Reprezentativac Toni Perković:

"Bila je ovo druga teška utakmica za nas. Protiv Slovenije smo isto ovako na kraju izgubili. Moramo podići nivo igre, kad teške završnice dođu da ih bolje rješavamo jer - jesmo mladi, ali to nam više ne može biti izgovor. Sada imamo do drugog mjeseca da napredujemo i nadam se da se ovakve završnice više neće ponavljati ili ako se ponove, da budu u našu korist. Čestitam Finskoj na pobjedi."

Standings provided by SofaScore LiveScore