Time-out
Philadelphia ruši rekorde u popularnosti

Philadelphia ruši rekorde u popularnosti

Autor: Paulo Sarić

U slijedećim danima se očekuje uvođenje liste čekanja za utakmice 76a.

Momčad našeg košarkaškog reprezentativca Darija Šarića, Philadelphia 76s, do današnjeg je dana prodala 14 000 sezonskih ulaznica na iduću NBA sezonu.

Premda su 76si posljednjih godina taborili na samom dnu lige i skupljali izbore na draftu u nadi da će tim putem uspjeti izgraditi konkurentnu momčad, navijači ih nisu napustili. Veliku ulogu u tome je zasigurno igralo i pojavljivanje Joela Embiida na parketima ove sezone, pri čemu je visoki Kamerunac pokazao da je generacijski talent i da najjača liga svijeta već godinama nije imala veći potencijal među visokim igračima. Premda je odigrao tek 31 utakmicu Embiid je kupio simpatije ne samo navijača Philadelphije, već i mnoštva prosječnih pratitelja košarke.




Rastu popularnosti momčadi Darija Šarića nije odmogla ni njegova vrlo dobra prva sezona u kojoj je kvalitetnim predstavama zaradio nominaciju za novaka godine, a šlag na tortu navijačima 76sa je predstavljala nedavno obavljena zamjena s Bostonom zahvaljujući kojoj je njihova momčad dobila prvi izbor na noćašnjem draftu kojim će najvjerojatnije odabrati Markellea Fultza.

Momčad s istočne obale tako je već i prije kraja lipnja srušila svoj rekord u broju prodanih ulaznica, te se trenutno nalazi na prvome mjestu po zanimanju gledatelja u cijeloj ligi. S koliko nade i vjere u proces navijači ulaze u iduću sezonu ilustrira i podatak da se očekuje da će sve domaće utakmice Phile u nadolazećoj sezoni biti rasprodane.