Regija
Plasman u finale platili ozljedama dvojice razigravača

Plasman u finale platili ozljedama dvojice razigravača

Autor: Paulo Sarić

Ozlijedili se Wolters i Jović

Momčad Crvene zvezde prvi je finalist prvenstva Srbije. Nakon uvjerljive pobjede u prvoj utakmici polufinala, Crveno-bijeli su u neizvjesnom drugom dvoboju svladali momčad Mega Leksa rezultatom 75-84.

Nakon izjednačene i vrlo efikasne prve četvrtine, srbijanski Euroligaš u drugoj je dionici zaigrao svoju prepoznatljivu obranu i počeo graditi prednost. Megu je stao šut, a ni igrači s klupe nisu dali kvalitetan doprinos pa su u drugih deset minuta susreta zabili upola manje koševa nego u prvih, samo 13. Beograđani su to iskoristili da na odmor otiđu sa plus osam, što su postigli zahvaljujući seriji 2-10 sredinom dionice. Već u prvom napadu drugog poluvremena gosti su otišli na dvoznamenkastu prednost, da bi košem kapetana Mitrovića u 24. minuti imali i najvećih plus 15. I kada je izgledalo da će Crvena zvezda lako privesti susret kraju domaćin radi seriju 16-0 i preokreće rezultat. Sve do 31. minute utakmica je bila na jednu loptu, no tada gosti ponovno počinju igrati obranu koja ih je dovela na korak do četvrtfinala Eurolige i limitiraju Megu na samo devet koševa do kraja susreta. Sve do dvije minute prije kraja susret je bio na jednu loptu, no tada Jenkins postiže šest koševa i odvodi svoju momčad ka finalu.

Sastav Dejana Radonjića predvodila su dva Amerikanca, Thompson s 15 i Jenkins sa 14 poena, dok je Jaramaz bio najefikasniji u redovima domaćina zabivši 14 koševa. Crvena zvezda je pobjedom 2-0 u polufinalnoj seriji postala prvi finalist srbijanskog prvenstva, no rezultatski dobru večer pokvarile su ozljede dvojice razigravača beogradskog sastava. Uz Natea Woltersa koji je na parketu proveo manje od sedam minuta, u drugom se poluvremenu ozlijedio i Stefan Jović. Upravo je njegova ozljeda najviše zabrinula gostujućeg stratega, pogotovo nakon što lucidni srpski razigravač nije mogao samostalno odšetati s terena, već je odšepao u svlačionicu.