Hrvatska
Pojačanje koje to nije bilo… Zadrani nakon samo nekoliko dana ostali bez novog igrača

Pojačanje koje to nije bilo… Zadrani nakon samo nekoliko dana ostali bez novog igrača

Autor: Paulo Sarić

Problemi pred nastavak sezone.

Nevolja nikada ne dolazi sama. Stara je to izreka koju u duhu najboljih članaka Murphyjeva zakona potvrđuje iskustvo 'Žute podmornice'. Nakon što su prvi dio sezone završili na diobi čelne pozicije Prve muške lige Jazine su napustili Mirza Sarajlija, Emilio Banić i Dino Peraica. I dok odlazak potonjeg i nije prevelik udarac ambicijama Zadrana, prvu će dvojicu teško zamijeniti. Stoga su u redovima lanjskog premijerligaša išli na kvantitetu i dovođenje nekolicine igrača koji bi trebali proširiti rotaciju i pomoći u borbi za vrh tablice i povratak u elitni razred hvarske košarke.

No, prvo su im se na tom putu prepriječili problemi s ozljedom Bruna Španje, a onda se ispostavilo i da jedan od novopridošlih igrača Srđan Piplica ipak ne posjeduje potrebnu kvalitetu da postaje punopravni član posade 'Žute podmornice'.

- Doveli smo ga na osnovu videa koji smo dobili. Dogovorili smo da dođe na probni rok i da ostane ako zadovoljni naše zahtjeve, no nakon nekoliko treninga smo vidjeli da to nije igrač ranga koji nam je potreban i koji bi nam donio potrebnu prednost pošto tražimo košarkaše koji će donijeti kvalitetu više. Uvidjeli smo da bi bio tek ravnopravan igrač u rotaciji i odlučili smo ne dogovoriti suradnju s njim – otkrio je trener zadarskog sastava Luka Bujas.

Jazine nisu u laganoj situaciji. Premda se trenutno nalaze na diobi prve pozicije u Prvoj muškoj ligi i ciljaju na povratak u elitni rang hrvatske košarke 'Podmorničari' trenutno imaju puno zagonetki u 'rosteru'.

Pravila Hrvatskog košarkaškog saveza dopuštaju dovođenje još samo jednog igrača, a u situaciji u kojoj su ostali bez dviju udarnih igala veliko je pitanje hoće li to biti dovoljno da ponove partije iz prve polovice sezone.