Hrvatska
VIDEO: 'Žuta podmornica' ukrcala nove članove posade

VIDEO: 'Žuta podmornica' ukrcala nove članove posade

Autor: Paulo Sarić

U Zadar su stigle prijeko potrebne prinove pred nastavak sezone.

Nakon što su u proteklim tjednima ostali bez nekoliko vrlo bitnih igrača, prije svega najboljeg strijelca i asistenta u prvom dijelu sezone Mirze Sarajlije, ali i vrijednog 'snajpera' Emilija Banića, u KK Jazine Arbanasi morali su reagirati i dovesti zamjene. 'Podmorničari' su i s navedenom dvojicom imali kratku rotaciju, a sve je kulminiralo prošlu srijedu u kup susretu protiv Zadra kada je u prvoj petorci krenuo mladić od 16 godina - Petar Petković.

Širenje igračkog kadra nametnulo se, stoga, kao logičan i nužan potez. I odmah su došla – četiri igrača.

- Doveli smo Tihomira Vranješa koji je igrao u Lučenecu prvi dio sezone. Radi se o igraču koji je već nosio dres Jazina u kvalifikacijama za ulazak u A1 ligu prije nekoliko godina. Stigao je i mladi Roko Anzulović, sin izbornika Dražena Anzulovića, koji je prvi dio sezone proveo u Gorici – otkrio je trener Jazina Luka Bujas i nastavio - treće pojačanje je Srđan Piplica s kime smo potpisali probni ugovor na mjesec dana tijekom kojih će imati priliku da se dokaže i pokaže može li nam pomoći u nastavku sezone. Radi se o igraču koji ima dvojno državljanstvo, srbijansko i hrvatsko i kroz narednih ćemo nekoliko tjedana vidjeti hoće li ostati s nama do kraja sezone. Dogovorili smo i posudbu mladoga Robina Josipa Rajčića iz Šibenika na dvojnoj licenci.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Vranješ je 23-godišnji vanjski igrač koji je u proljeće 2015. godine već nastupao za 'Žutu podmornicu' kada je s Antom Begićem pokušao pomoći Zadranima u borbi za ulazak u A1 ligu. Karijeru je za počeo u Grudama da bi preko Posušja i Širokog 2017. došao u Slovačku gdje je proveo protekle dvije godine.

Roko Anzulović u Zadar stiže iz redova Gorica gdje je ove sezone nastupio u tri utakmice bez zapaženog učinka, slično kao i visoki Rajčić koji se „skinuo“ jednom više, dok je snažni Srđan Piplica u prvom dijelu sezone nosio dres engleskih Derby Trailblazersa.

Kao što se iz brojki može iščitati, ne radi se o velikim pojačanjima, već prije svega prinovama koje će proširiti kadar Jazina u lovu na kvalifikacije za ulazak u HT Premijer ligu. Prava pojačanja sačekat će još mjesec dana.

- Do završnog turnira Kupa „Krešimir Ćosić“ imamo pravo dovesti još jednog igrača. To ćemo pokušati iskoristiti kako bismo doveli igrača koji bi nam donio veliku prednost i služio kao prevaga u nastavku sezone – otkrio je trener Jazina.


Uz odlazak najboljeg strijelca Mirze Sarajlije koji je prije mjesec dana napustio žuto jato, 'Podmorničarima' problem stvara i situacija s bratom nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marka Banića Emilijom Banićem koji je odlučio krenuti u drugom smjeru.

- Banić je igrao na otvoreni ugovor, a klub mu je za drugi dio sezone ponudio uvjete za suradnju koje on nije prihvatio. Razišli smo se te je trenutno u potrazi za novim angažmanom. Žao mi je što nije s nama. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere, da pronađe što je moguće bolji angažman i da se digne na stepenicu više. Ovim mu putem zahvaljujem na profesionalno odrađenom prvom dijelu sezone tijekom kojeg je bio jedan od naših najboljih pojedinaca – zaključio je Bujas.

Dodajmo ovome da se stručnom stožeru 'Žute podmornice' priključio vanjski suradnik i kondicijski trener Luka Hoti koji će pomagati u fizičkoj pripremi igrača u drugom dijelu sezone.