Hrvatska
Ponajbolji šuter lige je prelomio, Mulaomerović je zadovoljan

Ponajbolji šuter lige je prelomio, Mulaomerović je zadovoljan

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Novosti iz Zagreba

Cedevita Junior u svojim je redovima uspjela zadržati kapetana, šutera Emira Šabića. On je produžio ugovor i bit će jedno od najjačih oružja u rosteru trenera Damira Mulaomerovića u novoj sezonu u kojoj klub, između ostalih, igra i kvalifikacije za FIBA Europa kup. 

25-godišnji Emir Šabić, 190 cm visoki bek šuter, Zagrepčanin (12.09.1996.), u prošloj sezoni je momčad vodio do finala Kupa Krešimira Ćosića i HT Lige za prvaka. U 35 utakmica prosječno je ubacivao 9.9 koševa uz 1.9 skok i 2.1 asistenciju. Prošao je sve mlade selekcije kluba u koji se vratio prije 2 i pol godine ušavši ponovno s Cedevitom Junior u HT Premijer ligu. Bit će jedan od najiskusnijih igrača i lider mlade i potentne momčadi, igrač od kojeg mlađi mogu puno toga naučiti.

"Uzbuđen sam zbog produženja ugovora s mojim klubom, najviše zbog činjenice što ćemo skupa probati ući u FIBA Europa kup. Bit ću dio toga kao kapetan a produžetak smo dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Prošle sezone smo sjajno otvorili, držali visoku razinu igre do tog finala Kupa Krešimira Ćosića u Rijeci, bili ravnopravni sa svima do Lige za prvaka kada smo malo popustili. Trebamo iz prošle sezone izvući pouke i dobro se pripremiti za novu sezonu u kojoj ćemo, vjerujem, biti još kvalitetniji. Uskoro nam kreću pripreme na kojima trebamo naći tu kemiju koja nas je krasila u prošloj sezoni iako ćemo biti bez prvog trenera koji ima obaveze s reprezentacijom. Ali, trebamo se posvetiti radu i što bolje pripremiti za nove izazove, momčad je ponovno mlada, s dobrim omjerom mladih i malo iskusnijih igrača. Vjerujem na dobar način, uz puno energije i brzine na parketu", rekao nam je Emir Šabić koji početak priprema u petak dočekuje na Rabu.

Damir Mulaomerović hvali svog kapetana:

"U prošloj sezoni Emir nam je bio jedan od glavnih igrača, profilirao se kao jedan on najboljih šutera lige i donio nam je dosta toga. Produženje ugovora važno je i za njega i za klub i očekujem od njega da će biti na visokoj razini kao prošle sezone ili na još većoj. Kapetan ostaje u sezoni u kojoj očekujem etabliranje u vrhu hrvatske košarke i eventualni europski iskorak kluba."