Time-out
Ponovni susret starih prijatelja - navijači Albe poklonili dres Mateju Mamiću

Ponovni susret starih prijatelja - navijači Albe poklonili dres Mateju Mamiću

Autor: Saša Ćirić

Dirljiva gesta njemačke ekspedicije.

Sinoćnji susret između Cedevite i Albe bio je iznimno napet do posljednjeg trenutka. Momčad Sita Alonsa je svladala berlinsku momčad rezultatom 75-73, što je sigurno izmamilo osmijeh na lice predsjedniku Emilu Tedeschiju i sportskom direktoru Mateju Mamiću. No, u Mamićevom slučaju to nije bila jedina stvar koja ga je jučer razveselila. 

Skupina navijača Albe je iskoristila gostovanje u Zagrebu da podijele lijepe uspomene s miljenikom iz sredine prošlog desetljeća, a donijeli su mu i prigodan dar. Prisjetimo se, Mamić je u Albi proveo sezonu 2004/05, da bi početkom iduće u jednoj utakmici teško pao, uslijed čega su liječnici mahom prognozirali trajnu paralizu za našeg košarkaša. Ipak, kako sam ističe, uz pomoć vjere, dobre genetike i dr. Andreasa Niedeggena, uspio je u naumu da ponovno prohoda, ali ne i u onom da se vrati na parket. 

Premda je u Albi proveo tek nešto više od jedne sezone, navijači ga nisu zaboravili. Sinoćnji susret su ovjekovječili i podijelili na svom Twitteru, a Mamiću su posvetili jedan transparent s njegovim likom, kao i nebeskoplavi dres Albe s brojem 6 i njegovim prezimenom na leđima.

#friends4ever When @KKCedevita hosts @albaberlin 2nite, the latter will also meet @matejm13 , a friend forever. But his won't give the points away for free, though #mitleibundseele pic.twitter.com/qxx0n5hNTQ

— Alba-Inside (@AlbaInside11) October 10, 2018 ">