Europa i Svijet
Hrvatska
Poraz juniora na otvaranje Europskog prvenstva

Poraz juniora na otvaranje Europskog prvenstva

Italija je bila bolja

U Izmiru (Turska) startalo je EP za juniore U18, divizije A. U prvom nastupu naša reprezentacija koju s klupe vodi Stipe Kuliš doživjela je poraz od Italije 73:64. 

Najbolje minute Hrvatske su bile početkom treće četvrtine kada je serijom 9:0 uhvaćen rezultatski priključak (41:43). Nakon koša Leona Šljivarića bilo je 57:60, a nakon toga Italija je bolje odigrala završnicu i upisala pobjedu. Fillipo Gallo (15) i Matteo Visintin (14) su predvodili Italiju, a kod Hrvatske Luka Krajnović je ubacio 12, Stellan Rayaofera 10, a Vice Zanki i Šljivarić po 9.

'Prvo poluvrijeme smo otvorili dosta nervozna što i je često i simptomatično za prve utakmice na prvenstvu. To se najviše vidjelo kroz dosta promašenih otvorenih šuteva i zicera. U trećoj četvrtini smo se stabilizirali i vratili u utakmicu veoma dobrom igrom u obrani, međutim kad bi trebali prijeći u vodstvo, dogodile bi nam se olako izgubljene lopte. U turnirskom načinu natjecanja treba utakmicu brzo ostaviti iza sebe i prebaciti fokus na ono što dolazi, a to je Crna Gora', rekao je nakon susreta trener juniora Stipe Kuliš. 

U skupini D u nedjelju Hrvatskoj je suparnik Crna Gora, a u ponedjeljak Litva.