Hrvatska
Regija
VIDEO: Povijesni naslov za Zrinjski, Vlašić srušio Igokeu

VIDEO: Povijesni naslov za Zrinjski, Vlašić srušio Igokeu

Autor: Branko Tabak

Marko Ramljak osam sekundi prije kraja tricom donio Mostarcima najveću pobjedu u povijesti kluba.

HKK Zrinjski je prvak BiH. Do prvog naslova u povijesti Mostarce je s klupe doveo hrvatski stručnjak Hrvoje Vlašić.

U četvrtoj utakmici finalne serije Zrinjski je slavio u Laktašima 73-77. 

Bila je to to izjednačena utakmica u kojoj je pobjednik riješen u dramatičnoj završnici. Na dvije minute prije kraja Zrinjski je gubio 72-69. Sokolović je smanjio na 72-71, a nakon toga stvari u svoje ruke uzima Marko Ramljak koji prvo krade loptu Radivojeviću, pa nakon promašaja Smajlagića skače u napadu te pogađa za 72-73.

Artis na drugoj strani promašuje, a Ramljak iznuđuje prekršaj i stavlja jedno bacanje za 72-74. Jedno bacanje pogađa i Artis za 73-74 te Zrinjski kreće u svoj posljednji napad. Do kraja su bile 32 sekunde. Na samom isteku napada Ramljak pogađa tricu, odvodi Zrinjski na nedostižnih 73-77 i ostavlja Igokei osam sekundi unutar kojih Milošević promašuje tricu. 


Zrinjski je tako stigao do prvog naslova prvaka Bosne i Hercegovine. U doigravanje su igrači Hrvoja Vlašića krenuli sa startne jedinice, no težak poraz kod kuće od Sparsa u polufinalu znatno ih je udaljio od željene titule. Kada je bilo najpotrebnije, svim ozljedama unatoč, Mostarci su se izdignuli i napravili pravi podvig.

Aleksandar Sokolović je postigao 25 poena uz 7 asistencija, Sven Smajlagić je dodao 22 uz čak 10 skokova, dok se junak pobjede Marko Ramljak zaustavio na 20 poena uz 7 skokova i 3 asistencije.