Hrvatska
Pred Cibonu kazna – zbog Cibone! Zadar bez pomoći Amerikanaca traži 'osvetu' za kup

Pred Cibonu kazna – zbog Cibone! Zadar bez pomoći Amerikanaca traži 'osvetu' za kup

Autor: Paulo Sarić

Iz dalmatinskog je kluba upućen novi apel navijačima za civiliziranom ponašanjem. Kazne je iz kola u kolo sve teže zbrojiti.

Cibona-Cibona-Cibona. Tako je izgledao raspored košarkaša Zadra u protekla tri tjedna. Ugurao se u međuvremenu, doduše, i ogled protiv Bosca u četvrtfinalu Kupa „Krešimir Ćosić“, no unatoč solidnom otporu 'Salezijanci' su riješeni sa samo nekoliko minuta dobre igre. 'Cibosi' su puno teži zalogaj, što su pokazali i prije dva tjedna kada su zahvaljujući izvrsnom šutu za tri poena sredinom treće četvrtine pobjegli Zadru na velikih +20 i zajahali dobre vjetrove koji su ih u konačnici odveli do finala i obračuna s Cedevitom.

- Ovo nam je peta utakmica ove sezone. Prve dvije su bile na veliku razliku i na našu i na njihovu stranu, a ove dvije posljednje na svega jedan posjed. I ovdje na Višnjiku i u kupu u Splitu. Pred nama je novi susret koji donosi nove zamke, ali nepoznanica je sve manje – izjavio je u najavi sutrašnjeg derbija trener Zadra Ante Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Njegova se momčad u posljednjem susretu protiv Cibone u samoj završnici vratila iz velikog minusa te je na koncu imala i priliku za potpuni preokret. Ostali su Zadrani za dlaku prekratki, no pokazali su da se mogu nositi s liderom hrvatskog prvenstva.

- Trebamo se okrenuti našoj kvaliteti i onome što smo prikazali zadnjih 15 minuta sraza u Splitu. Bio nas je pun teren te smo ekspresno nadoknadili veliki zaostatak. Vodilja je da tako moramo igrati od starta i orijentirati se na zaustavljanje njihovog vanjskog šuta koji nam je najveća opasnost. Moramo tražiti svoj ritam, kako napadački u pozicijskom napadu tako i u pretrčavanju protivnika – rekao je 40-godišnji Splićanin uoči nove utakmice protiv svog bivšeg kluba i dodao - nakon dugo vremena Krajina i Planinić su u punom trenažnom procesu te računam na njih u pripremi susreta. Vaughn nažalost još uvijek ima tegoba s leđima. Radi se o dvije protruzije diska i on će još neko vrijeme biti na terapiji.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadrani će sutra nakon dugo vremena nastupiti bez iti jednog Amerikanca. Vaughn je ozlijeđen, Magarity suspendiran radi neprijavljivanja lijeka za astmu, dok je Mario Little uzeo „neplaćeni dopust“. Noćna mora 'Vukova' iz obračuna na Gripama otprije dva tjedna radi toga je i suspendiran te se još uvijek ne zna kakva je njegova budućnost u zadarskom dresu.

- Nitko nije iznad kluba. Klub to financijski ne košta, no košta ga što se tiče igre i homogenosti momčadi. Međutim, smatram da ovom mjerom doprinosimo i čuvamo tu homogenost, a na kraju krajeva i autoritet trenera što smatram osnovnom stvari da bi ekipa funkcionirala. Ako je to trener odlučio, nema priče. Suspenzija teče od 18. veljače do daljnjega – izjavio je direktor KK Zadar Željko Žilavec i nastavio – situacija je u ovom trenutku takva. Kada se pojavi i obavi razgovor s trenerom, on će biti taj koji će odlučiti i koji će ga shodno svojoj odluci uvrstiti u sastav.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dvoboji Zadra i Cibone, osim velikog interesa javnosti donose i povišene tenzije. Kako na parketu tako i na tribinama. Stoga je navijačima upućena molba za civiliziranim ponašanjem i ne činjenjem štete klubu.

- Zamolio bih za korektno i sportsko navijanje, bez vrijeđanja. Sva četiri ulaza će biti otvorena, a kontrola na ulazima će biti uobičajena. Neki su njome zadovoljni, neki nisu, no zaštitarska tvrtka mora odrađivati posao po pravilima struke. Na zadnjoj utakmici u sklopu ABA lige gdje smo također igrali s Cibonom, a koja je protekla u relativno mirnom ozračju, svejedno smo dobili 3.000,00 eura kazne. Zabilježeno je da je na parket ubačen tvrdi predmet te da je publika vrijeđala suce i gostujuću momčad. Tome se moramo prilagoditi i takvu vrstu navijanja probati izbaciti iz navijačkog repertoara. Već je sutra prilika za takvo nešto. Nadam se da ćemo uštedjeti tih 3.000,00 eura – zaključio je čelni čovjek zadarskog premijerligaša.

Utakmica se igra u četvrtak 28. veljače u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 20 sati.

Rezultati by SofaScore