Hrvatska
Regija
VIDEO: Preston je jedan od najboljih igrača lige

VIDEO: Preston je jedan od najboljih igrača lige

Autor: Paulo Sarić

Kada igraš na strani i imaš 16 izgubljenih lopti, teško je dobiti utakmicu.

Nakon vrlo bitne pobjede nad Igokeom koja je Zadranima život značila trener Aramis Naglić je, jasno, bio zadovoljan učinjenim. Domaćini su nakon velike borbe zahvaljujući izvrsnih posljednjih 15-ak minuta svladali Igokeu rezultatom 82-76 i došli do svoje druge pobjede u regionalnoj ligi.

- Pobjeda nam je vrlo bitna za samopouzdanje, što se i vidjelo u prvom poluvremenu. Tu smo, borimo se, ali svaka greška kao da ima stotinu kilograma. Prelomili smo utakmicu zahvaljujući obrani  koja je bila na zaista visokoj razini u završnici susreta i zaista moram zahvaliti momcima što su pokazali karakter i energiju u drugom poluvremenu – sažeo je svoje dojmove trener Naglić.

Upitan za kratak komentar jako dobre partije Prestona Knowlesa koji se istaknuo na defanzivnom dijelu terena kratko je kazao:

- Preston je jedan od najboljih obrambenih igrača u ABA ligi. Tu njegovu karakteristiku znamo odavno, još otkad je protiv MZT-a digao energiju cijele momčadi. On kada je pravi, a još uvijek nije zaliječen, još ga uvijek muči noga, može povući momčad. Kad je na lopti, kada on podigne agresiju onda to povuče druge igrače i tu smo zaista dobro reagirali – završio je Naglić.

Trener gostiju Dragan Bajić čestitao je Zadranima na zasluženoj pobjedi i naglasio da njegovi igrači nisu ispoštovali dogovoreno.

- Čestitam Zadranima na zasluženoj pobjedi. Ono što smo dogovarali, na koncu nismo ispoštovali: Ostaje žal. U pripremi utakmice sam rekao da moramo ostati strpljivi i smireni da uvedemo ekipu Zadra u nervozu, a to se trebalo uraditi kod deset razlike za nas. Međutim, tada smo pali po pitanju organizacije napad i izgubili dosta lopti. Zadar se u tim trenucima lako vratio u utakmicu i puno dobio na samopouzdanju, dok smo mi pali – kazao je trener bosanskohercegovačkog prvaka i zatim dodao nešto što rijetko čujemo od trenera s ovog prostora – kroz skauting i pripremu utakmice i mene je osobno iznenadio vanjski šut visokih igrača Zadra koji kroz statistiku iz dosadašnjih utakmica i nije bio na visokom nivou. No, ti su momci večeras pogađali i možda je upravo to jedan od glavnih razloga pobjede Zadra.