Regija
Preston Zadar zamijenio Čapljinom

Preston Zadar zamijenio Čapljinom

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Čudni su puti košarkaški...

Novi član najjače lige BiH-a KK Čapljina u svoje je redove dovela novog igrača, objavila je agencija Starting 5 Sports Managment čiji je vlasnik Vedran Pavličević.   Zove se Preston Bungei, rođen je u Americi, a prvo europsko iskustvo imao je u zadarskim Jazinama.

Mladić punog imena Preston James Kiprono Bungei rođen prije 24 godine u Albuquerqueu u Novom Meksiku sveučilišnu je karijeru podijelio između Trinidad Statea i Norfolk State Universityja. Nakon dvije godine u 'Trojansima' gdje je u drugoj sezoni bilježio 12 koševa uz gotovo devet skokova u prosjeku preselio je u NCAA prvu diviziju gdje je nosio dres 'Spartansa'.

Prve je sezone odigrao sve 34 utakmice te je u 12 njih bio starter, a godinu je završio na prosjecima od 5,4 poena i 3,3 skoka za nešto više od 16 minuta na parketu, da bi mu povećanjem minutaže u sljedećoj sezoni brojke skočile na 8,6 koševa, šest skokova i 2,2 asistencije u prosjeku.

S nekoliko sjajnih utakmica u dresu Jazina skrenuo je pozornost na sebe.  Sada ima priliku nastaviti rasti kroz BiH Premijer ligu u dresu Čapljine.