Hrvatska
Regija
FOTO: Prkačin se za rođendan počastio sa 16 koševa

FOTO: Prkačin se za rođendan počastio sa 16 koševa

Autor: Paulo Sarić

Cibosi ostali bez polufinala juniorskog turnira Jadranske lige.

Košarkaši Cibone poraženi su u zadnjem kolu beogradskog turnira juniorske ABA lige od Mega Bemaxa rezultatom 78-93 te su ostali bez plasmana u polufinale. Mladi su Vukovi zaigrali u kompletnom sastavu, ali je juniorski prvak Europe s Gogom Bitadzeom u svojim redovima bio previsoka prepreka.

Srbijanski je sastav nakon izjednačene prve tri minute krenuo u seriju 0-10 i došao nadomak dvoznamenkaste prednosti (7-16). Cibose je u igri držao trojac Bistrović-Rudan-Prkačin koji se hrabro nosio s Meginim mladićima, pa je semafor nakon prvih deset minuta pokazivao 21-25. U istom se ritmu nastavilo i u drugoj dionici. Cibona je cijelo vrijeme bila u zaostatku i lovila srbijanski sastav. Prkačin je u 13. minuti smanjio na minus tri iz zagrebačke perspektive (29-32), no Mega je odmah odgovorila serijom 0-7 i otišla na dvoznamenkastu prednost.  Odbili su Vukovi prvi napad srbijanskog sastava te su se do poluvremena vratili u susret. Prvo je Rudan doveo svoju momčad do izjednačenja, da bi Dino Bistrović u posljednjim sekundama odveo Zagrepčane na 47-46, s koliko se i otišli u svlačionice.

No, bilo je to posljednje vodstvo Cibone. Utakmica je bila u egalu narednih pet minuta, a onda je ekipa koju s klupe vodi iskusni trener Vlada Vukoičić polako počela graditi svoju prednost. Sve to s Bitadzeom izvan igre. Do izražaja je došla širina momčadi iz Srijemske Mitrovice koja je ritmom lomila Zagrepčane. Bogdan Nedjeljković je tricom na otvaranju posljednje dionice odveo Megu na novu dvoznamenkastu prednost (56-68) koju nisu ispuštali do kraja susreta. Cibona se držala još nekoliko minuta, a onda je krenula nova serija srbijanskog sastava koji je rutinski priveo utakmicu kraju i izborio mjesto u polufinalu.

Europskog je prvaka do pobjede vodio vrlo dobri Altin Islamović s 21 košem, 11 skokova i tri asistencije, dok je Bitadze koji je na parketu proveo samo 20 minuta dodao 15 poena, također uz 11 skokova. Treba istaknuti i Pavla Kuzmanovića koji je u maniri rutinera vodio napade svoje momčadi te je uz deset zabijenih koševa podijelio i devet asistencija. Najefikasniji u redovima Cibone bio je Dino Bistrović s 26 poena, dok se Roko Prkačin za svoj 15. rođendan počastio s 16 koševa.