Hrvatska
Prva domaća pobjeda Furnira u HT Premijer ligi nakon 129 dana

Prva domaća pobjeda Furnira u HT Premijer ligi nakon 129 dana

Nema predaje.

U 28.kolu HT Premijer lige Furnir je u Dubravi nakon 129 dana dočekao domaću pobjedu. Dubravaši su slavili protiv Zaboka 79:75 u utakmici čiji je početak bio na strani gostiju koji su uz 9 poena Petra Marića poveli 15:5, a prvu četvrtinu riješili u svoju korist 26:12. 

Nakon što je Furnir u prvoj četvrtini promašio svih osam trica i šest slobodnih bacanja rezultatski povratak sastava Jeronima Šarina vidjeli smo u drugoj četvrtini kada se razigrao Tramaine Isabell koji je uz Luku Pandurića, Mihajla Jerkovića, Antu Smolića i Petra Perića kreirao seriju 20:9 za rezultatski priključak. Zabok je na poluvremenu imao prednost 40:37, a ona se istopila u prvim minutama treće četvrtine koju je tricom otvorio Ivan Tvrtko Majić, a sjajni Isabell doveo Furnir u prednost. Zabok je posljednji puta izjednačio (48:48) sredinom treće četvrtine, a tada se razigrao Jerković koji je uz Isabella dovukao Furnir na +8 (60:52) na ulasku u posljednju četvrtinu.

Imali su Dubravaši i +10 (64:54) na šest minuta do kraja i +9 (74:65) na dvije i pol minute prije kraja, ali su izgubljenim loptama vratili nadu Zaboku koji je nakon bacanja Patrika Jambrovića stigao na zaostatak 77:75. Upravo je Jambrović izgubio loptu za izjednačenje što je s kaznio Isabell za potvrdu treće domaće pobjede Furnira ove sezone koji je praktički rješio sve brige oko izbjegavanja posljednjeg mjesta i ostao najbliži 11.mjestu koje ga vodi u dodatno razigravanje s finalistom doigravanja u Prvoj ligi.

Isabell je s 28 poena i 7 asista predvodio Furnir. Jerković je uz 14 poena imao 10 skokova, a Smolić 10 poena i 7 skokova. Furnir je imao 10 skokova više (Puou 10), a kod Zaboka je Petar Marić ubacio 24, a Eyassu Worku 20 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore