Europa i Svijet
Hrvatska
Prvak Hrvatske u FIBA-inoj Ligi prvaka?

Prvak Hrvatske u FIBA-inoj Ligi prvaka?

Autor: Branko Tabak

Sastanak u Zadru s FIBA-inim predstavnikom na marginama Krešinog Kupa

U Zadru će tijekom završnice Kupa Krešimira Ćosića boraviti izaslanik FIBA-e Dejan Lekić, najavio ja na prezentaciji planova i programa HKS-a glavni tajnik Saveza Josip Joke Vranković.

Lekićev je zadatak informirati hrvatske klubove o mogućnostima sudjelovanja u FIBA-inoj Ligi prvaka kao i pogodnostima koje liga nudi.

Sastanak bi se trebao održati u petak, a na njemu se očekuju predstavnici Cibone, Zadra i Splita. Za portal Basketball.hr Cibona i Split su potvrdili sudjelovanje na sastanku. Zadrani do trenutka objave teksta nisu odgovorili. Razumljivo je to večer uoči početka završnice Kupa u kojemu su organizatori, no nema sumnje da će se i oni naći s Lekićem i voditi razgovore o ovoj tematici. .

Intencija je da prvak Hrvatske ima izravno mjesto u grupnoj fazi natjecanja.koje je poprilično podcijenjeno u košarkaškoj javnosti.

Izdvojit ćemo neke sudionike: AEK, PAOK, Manresa, Brose Bamberg, Dynamo Sassari, Nymburk, Oostende, Strasbourg, Turk Telekom, Telekom Baskets Bonn, Dijon, Zaragoza, Anwil, Peristeri, Lietkabelis, Neptunas...

Nema nas nigdje, valjda smo jedina europska zemlja koja nema predstavnika u klupskog natjecanju... 

Inicijativa je za pohvalu kao i pristanak klubova na šačicu razgovora...