Hrvatska
Ragusa osvojila prvi trofej - pobjednik je Kupa ‘Ružice Meglaj Rimac‘!

Ragusa osvojila prvi trofej - pobjednik je Kupa ‘Ružice Meglaj Rimac‘!

Povijesni trenutak dubrovačke košarke na Gripama.

Ragusa pobjednik je Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Osvojila je prvi trofej u povijesti kluba, i to je u velikom finalu na splitskim Gripama svladala Šibenik, koji je izjednačio na 2:2, tricom poveo sa 6:5, a nakon toga bio samo u minusu, piše Dubrovački vjesnik.

Približio se krajem treće četvrtine, zaprijetio, bio je na samo tri koša minusa (44:47), zatim sredinom posljednje četvrtine (52:55), ali između toga, i nakon toga smo opet gledali u glavnoj ulozi dubrovačke košarkašice.

Ana Vrsaljko je pogađala pod košem, iskoristila je Ragusa svoju prednost, pomogla je tu i sjajna Romana Stojanović, naskakala se i Iva Todorić... Carmen Miloglav je dirigirala napadom. Josipa Silov je pogodila kad je bilo najvažnije. 

Ragusa je opravdala ulogu favorita. Potvrdila kako je bolja. Dobila je sva četiri ogleda protiv Šibenika ove sezone, nakon tri u prvenstvu slavila je i u kupu, a taj četvrti trijumf će pamtiti za sva vremena, nikad ga neće zaboraviti. 

Splitske Gripe odzvanjaju od pjesme dubrovačkih košarkašica i povika: 'Kup je naš!!!' 

FINALE KUPA Šibenik – Ragusa 61:69

SPLIT Mala dvorana na Gripama. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Krunoslav Peić, Roko Hordov.

ŠIBENIK: Washington (16), Ujević (10), Barišić, Tabula, Cigić (3), Jeremić (8), Skrozić, Šarić, Ćuklin, Milković, Dujić (22). Trener: Stipe Bralić.

RAGUSA: Pocrnjić, Stojanović (16), Čagalj, Miloglav (7), Matić (5), Beletić, Todorić (6), Vrsaljko (28), Majstorović, Putica, Ivanišević, Silov (7). Trenerica: Cvetana Matić.

Četvrtine: 15:23, 14:14, 17:16, 15:16.