Hrvatska
Ragusa umalo prokockala plus 15

Ragusa umalo prokockala plus 15

Autor: Paulo Sarić

Iskusna Zorko bolja od mlade Jelenković.

Košarkašice Raguse svladale su na domaćem terenu ŽKK Zadar rezultatom 72-64 i „osvetile“ se djevojkama Marije Mazije za poraz u šestom kolu Prve ženske lige. Iako su domaće igračice vodile cijelim tijekom susreta na kraju smo svjedočili neizvjesnoj završnici u kojoj su gošće umalo nadoknadile minus od 15 poena i došle do vrijedne pobjede na jugu Hrvatske. No, u ključnim se trenucima ukazala Katarina Zarač koja je s dvije trice odvela svoju ekipu do pobjede.

Dubrovčanke su bolje otvorile utakmicu te su od samog početka imale rezultatsku inicijativu, no gošće su se držale u priključku do sredine druge dionice kada je krenuo nalet igračica Zdravka Kitina. Josipa Zovko je sa sedam vezanih koševa pokrenula seriju 14-4 kojom su domaće košarkašice otišle na prvu dvoznamenkastu prednost (34-24). Do odmora je razlika narasla na plus 14 i činilo se da će Ragusa mirno doći do devete pobjede u ligi, ali Zadranke su se probudile u drugom poluvremenu.

Nika Jelenković je povezala šest poena, a dva je dodala i Nina Dedić pa su gošće u manje od tri minute prepolovile zaostatak. Posebno je raspoložena bila sestra košarkaša Zadra Tonija Jelenkovića koja je s novih šest koševa dodatno primaknula svoju ekipu, da bi Lucija Perica pogodila za samo minus tri u 27. minuti (44-41).

Dubrovčanke su odbile prvi napad Mazijinih cura i s 13-2 zaključile treću četvrtinu te se vratile u mirne vode, no Zadranke se nisu predavale. Zaigrale su agresivnu obranu i primile samo dva poena u početnih pet minuta odlučujuće dionice te su u nekoliko navrata prilazile na minus četiri da bi Lara Nikpalj tri minute prije kraja smanjila na samo dva koša zaostatka (61-59) što je garantiralo neizvjesnu završnicu. Kada je najviše trebalo na scenu je stupila Katarina Zarač koja je s dvije uzastopne trice prelomila susret i odvela svoju ekipu do vrijedne pobjede.

Ragusu je do pobjede vodila Josipa Zovko s 24 koša i devet skokova, a pomoć je imala u kapetanici Romani Stojanović koja je dodala 11 poena uz šest skokova i pet asistencija, dok je najbolja u gostujućim redovima bila kadetska reprezentativka Nika Jelenković s 18 koševa, dva više od Nine Dedić.