Hrvatska
Rajković: Izvukli smo maksimum iz Cibone. Velić: Ružna utakmica, ali samo pobjeda je važna!

Rajković: Izvukli smo maksimum iz Cibone. Velić: Ružna utakmica, ali samo pobjeda je važna!

Autor: Saša Ćirić

Treneri su imali slično mišljenje o međusobnom dvoboju.

Cibona je svladala Škrljevo u teškoj i na trenutke negledljivoj utakmici četvrtzavršnice Kupa Krešimira Ćosića. Sličan scenarij je bio i u prošlogodišnjem izdanju ovog natjecanja, a strateg Škrljeva Damir Rajković je jasno dao do znanja da nije zaboravio na tu utakmicu.

- "Čestitke Ciboni na pobjedi. Kao i prošle godine, opet su se provukli pored nas u Kupu. Smatram da smo igrali dobro i agresivno, te da smo ih natjerali da izvuku svoj maksimum. Mi se teško snalazimo protiv takve momčadi. Kad su nas uneredili prekršajima na visokim pozicijama morali smo sniziti petorku, ali naša borbenost i želja su nas doveli u egal. Imali smo 38 skokova i tu smo pokazali našu borbenost i model kako bismo trebali igrati, ali s lošim vanjskim šutom je bilo teško igrati protiv Cibone."

Bio je svjestan trenutka u kojem je pobjeda iscurila iz ruku njegove momčadi.

- "U ključnim trenucima, kada smo ih otvorili, promašili smo nekoliko trica i tu smo izgubili priliku za nešto više. Ekstra kvaliteta Ciboninih pojedinaca, u ovom slučaju Markote, koji je pogodio tricu preko Ušića prelomila je utakmicu i odvela je na stranu naših protivnika. Sve čestitke mojim igračima, odigrali su dobru i borbenu utakmicu, premda je bila ružna".

Cibonin trener Ivan Velić se nije ustručavao reći svoje mišljenje o igri svoje i protivničke momčadi.

- "O utakmici se nema puno što za reći, ružna i gadljiva utakmica za gledanje. Izgubljene lopte, loš obrambeni skok, slabo iskorištavanje brojčanog viška u kontri... No, unatoč tome, izborili smo pobjedu i to je najvažnije u natjecanju kao što je Kup. Sve ove ružne i loše stvari se sutra mogu okrenuti u našu korist, tako da očekujem puno bolju reakciju mojih igrača u polufinalu."