Hrvatska
Rapsodija u zelenom

Rapsodija u zelenom

Autor: Paulo Sarić

Jesu li Kaštelani gostovali na Kvarneru ili u Sibiru?

Škrljevo je bez ikakvih problema na domaćem terenu svladalo Ribolu Kaštela rezultatom 117-75 i došlo do svoje treće uzastopne pobjede u HT Premijer ligi. Zeleni su sve riješili u prvom poluvremenu, a posebno su ubitačni bili u drugoj dionici u kojoj su limitirali suparnike na samo devet koševa, od čega je tek šest bilo iz igre.

Momci Damira Rajkovića zauzeli su čvrst gard od samog početka. Serijom 7-0 otvorili su susret i premda su gosti zahvaljujući trojcu Đugum-Mandić-Živković sedam i pol minuta bili u utakmici, od starta je bilo jasno u kojem će se smjeru rezultat kretati. Boban je tricom na ulasku u devetu minutu odveo svoju momčad na prvu dvoznamenkastu prednost (28-16) nakon koje se domaćini više nisu osvrtali. Ako je momčad Luke Žitka i gajila kakve nade u preokret, one su vrlo brzo nestale. Škrljevo je s 9-1 otvorilo drugu dionicu, da bi se nedugo potom, već u 14. minuti, odvojilo na plus 20 (42-22). Gosti nisu imali odgovora na kvalitetnu obranu Rajkovićeve momčadi te su ubacili samo šest poena u prvih šest i pol minuta druge četvrtine nakon čega je semafor pokazivao 52-25. Ogromnih 27 razlike za domaćine.

Škrljevo je nastavilo mljeti i nakon povratka iz svlačionica pa je tako Barnjak tricom u 24. minuti probio granicu od 30 razlike (66-35), da bi novopridošli Domen Janc četiri minute kasnije odveo Zelene i na rijetko viđenih plus 40 (81-41). Totalni pomor iznad Bakarskog zaljeva. Trener Rajković je u nastavku dao priliku igračima koji imaju manju minutažu, no ni to nije pomoglo gostima koji se u Dalmaciju vraćaju s minus 42.

Strijelce domaćeg sastava predvodili su Antonio Boban s 19 i Davor Konjević sa 17 koševa, dok je najefikasniji u redovima zaista loših Kaštelana bio Aco Mandić koji je ubacio 19 poena i uhvatio pet skokova.