Regija
Raskol u Bosni, igrači nisu otputovali na utakmicu protiv Ohrida

Raskol u Bosni, igrači nisu otputovali na utakmicu protiv Ohrida

Kriza u negdašnjem prvaku Europe.

KK Bosna Royal je u velikim problemima koji su rezultirali odustajenjem prve momčadi od puta u Ohrid gdje su se danas u 9. kolu Druge ABA lige trebali sastati s istoimenim makedonskim klubom.

Kako javlja portal sportsport.ba raskol u sarajevskom klubu postao je jasan nakon što se počeo rasipati igrački kadar pa je ekipa ostala na samo osam igrača.

- Međutim, unatoč velikim problemim igrači su bili spremni krenuti na dugi put za Makedoniju. Sinoć su na Skenderiji čekali prijevoz i čelne ljude kluba, ali nijedno ni drugo nisu dočekali. Staromodni autobus koji se pojavio pred igračima Bosne Royal nije ispunjavao ni minimum uvjeta za dugi put. Igrači su potom tražili da im se obrate direktor Damir Krupalija te predsjedik kluba Sead Krupalija, ali im oni nisu odgovarali na pozive. Odlučeno je potom da ekipa ne putuje. Predvođeni potpredsjednikom kluba Almirom Bradićem igrači su u ponoć napustili plato Skenderije tako da susret protiv Ohrida danas neće biti odigran, navodi se u tekstu portala sportsport.ba