Regija
Razmjena velikih razmjera u ABA ligi: Bitadze u Budućnosti, Nikolić u Megi

Razmjena velikih razmjera u ABA ligi: Bitadze u Budućnosti, Nikolić u Megi

Potez sezone?

Najveća zvijezda KK Mega Bemax Goga Bitadze će ostatak sezone provesti u redovima KK Budućnosti VOLI, dok će u suprotnom pravcu krenuti Zoran Nikolić.

Goga Bitadze je rođen 20.7.1999. godine u Gruziji, a u Megu došao krajem 2015. godine. S kadetima Mege je bio prvak Srbije 2016. godine, dok je 2017. je s juniorskom ekipom osvojio 2. mjesto na F8 turniru juniorske Eurolige u Istanbulu. Uz to je izabran u najboljoj petorku turnira. Za prvu momčad je debitirao prošle sezone. Ove sezone je u ABA ligi u prosjeku postizao 20.2 poena, uz 7.9 skokova i  2.5 blokada i prosječan indeks korisnosti 24.6. U međuvremenu je postao i seniorski reprezentativac Gruzije.

Zoran Nikolić je rođen 1.4.1996. godine u Nikšiću, visok je 212 centimetara i igra na poziciji centra. Kao junior je 2012. godine otišao u španjolsku Gironu da bi nakon toga tri sezone igrao za Joventut iz Badalone. U Budućnost je došao 2016. godine. Prošle sezone je u prosjeku postizao 5.3 poena, uz 4 skoka i 0.7 blokada po utakmici, a ove je zbog ozljede igrao malo.

Po mnogima Budućnost je ovom razmjenom napravila ključni potez sezone kojim će ponovno napasti naslov prvaka regionalne lige i ostanak u Euroligi.