Europa i Svijet
Hrvatska
Razočarani Mulaomerović nakon poraza: Idemo napraviti podvig u Švedskoj

Razočarani Mulaomerović nakon poraza: Idemo napraviti podvig u Švedskoj

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić

Izjave nakon utakmice Hrvatska-Švedska

Nakon poraza u svom premijernom izborničkom nastupu i trećeg posrtanja hrvatske reprezentacije u tri susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Damir Mulaomerović bio je vidno razočaran.

Bila je to jedna teška, tvrda i zahtjevna utakmica. Možda nas je i taj pritisak pobjede koji nam je visio nad glavama činio nervoznima, posebno na početku. Švedska je s ovim rosterom puno bolja no u prve dvije utakmice. Gaddefors nam je na kraju radio dosta problema. Mislim da smo zaustavili Hakansona i Czerapowicza, dvojicu najvažnijih igrača, međutim pojavio se taj Andersson koji je pogodio par teških šuteva. 

Što se tiče energije, želje i volje, nemam što zamjeriti igračima. Jedino što smo možda mogli je na kraju odigrati pametnije. Imali smo svojih šansi, bili smo blizu, međutim nismo tih par napada odigrali na najkvalitetniji mogući način. Švedska je na kraju zasluženo pobijedila i treba im čestitati. Meni je osobno žao što nismo uspjeli pobijediti pred zagrebačkom publikom. Idemo se sada pokušati odmoriti i za tri dana napraviti podvig u Švedskoj. Bit će jako teško, jer ova je Švedska stvarno kvalitetan protivnik.“


Kapetan reprezentacije Filip Krušlin utakmicu je prokomentirao ovim riječima: 

Čestitao bih ekipi Švedske, večeras su bili bolji. Mi smo imali svoju šansu. Oni su par puta imali prednost od nekih desetak poena, no mi se nismo predavali i uspijevali smo vratiti utakmicu u egal. Na kraju smo donijeli nekoliko loših odluka, a oni su odigrali dobro i pogodili neke teže šuteve kad god je bilo gusto. Trebamo se dobro odmoriti za sljedeću utakmicu za tri dana i pokušati iznenaditi u Švedskoj što će zasigurno biti teško, možda i teže nego danas. No, glave gore!“

 Podsjetimo, Švedska je u Dražanovom domu slavila 64-70. Nakon tri kola Švedska, Finska i Slovenija u našoj skupini imaju po dvije pobjede i jedan poraz, dok je Hrvatska u sva tri susreta doživjela poraze.