Hrvatska
Mršić: Rekao sam momcima da proslave u svlačionici, nakon toga razmišljamo samo o Splitu

Mršić: Rekao sam momcima da proslave u svlačionici, nakon toga razmišljamo samo o Splitu

Autor: Branko Tabak

Nije trebalo biti tako stresno!

Nakon iznenađujućee neizvjesne završnice polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Zadra i Cibone (84-82) u kojoj je Zadar spašavao pobjedu nakon +13 u 36. minuti i plus 6 na osam sekundi prije kraja, svoje viđenje utakmice iznijeli su treneri obiju momčadi.

Veljko Mršić, trener Zadra

“Napravili smo ono što smo željeli, plasirali smo u finale Kupa. Nismo htjeli da bude tako stresno na kraju, kako smo igrali dobar dio utakmice nije trebalo tako biti. U drugom poluvremenu smo promašili previše zicera i četiri slobodna bacanja na kraju utakmice. Čestitao bi svojim dečkima, odigrali su pravu mušku utakmicu, čestitam i igračima Cibone koji su bili na nivou, nisu se predali cijelu utakmicu. Osjetila se mala nervoza u obje momčadi. Cibona je ušla malo svježija u utakmicu s obzirom na to jer su igrali samo jednu utakmicu prošlog vikend protiv Furnira, dok smo mi igrali dvije teške protiv Splita i to se energetski osjetilo na kraju utakmice, ali to je i zasluga Cibone, koje je odigrala dobru završnicu. Rekao sam igračima da proslave u svlačionici, ali čim izađemo iz svlačionice moramo početi razmišljati o Splitu.”

Vladimir Jovanović, trener Cibone

“Očekivali smo neizvjesnu utakmicu, pravu borbu. Mislim da je bilo zanimljivo za gledanje, možda nama nije bilo zanimljivo na klupi. Pobjeda Zadra, ja im čestitam, želim im sreću u finalu. Ono što nije bilo dobro kod nas je da smo ušli u utakmicu previše nervozni i zbog toga smo napravili previše grešaka. 20 izgubljenih lopti je previše, i mislim da je to presudilo utakmicu. Momci su sjajni, pokazali su karakter i da ne odustaju.