Hrvatska
Regija
Rezime derbija u Kopru: otvorena utakmica, previše osobnih pogrešaka i međusobne čestitke

Rezime derbija u Kopru: otvorena utakmica, previše osobnih pogrešaka i međusobne čestitke

Autor: Paulo Sarić

Pobjeda je mogla otići na obje strane.

Borili su se Splićani kao lavovi na gostovanju u Kopru, ali nisu izdržali. Iako je semafor tri i pol minute prije kraja pokazivao 69-69, problemima s osobnim pogreškama pritisnuti 'Žuti' pokleknuli su u samoj završnici. Prvi je iz igre morao izići reprezentativni bek Mate Kalajžić, a susret su prije vremena zbog pet faula napustili i Tomislav Gabrić te Mauro Veljačić pa su bodovi ostali u Kopru.

- Utakmica je opravdala naziv derbija kola Druge ABA lige. Bio je ovo baš tvrd dvoboj. Napravili smo možda previše osobnih pogrešaka, ali takav je bio sudački kriterij. Kad sve sažmem, krajnji rezultat je mogao otići na obje strane, Primorska je bila bolja u drugom dijelu, mi u prvom. Šteta što na poluvrijeme nismo otišli s višom prednosti jer smo imali priliku to napraviti. Na kraju, mogu samo čestitati našem protivniku – rekao je trener Splita Vladimir Anzulović nakon sinoćnje utakmice.

Primorska je jučerašnjom pobjedom zadržala stopostotan učinak u Drugoj ABA ligi te mirno brodi ka prvom ovosezonskom cilju – plasmanu na završni turnir regionalnog natjecanja.

- Čestitam cijeloj momčadi na teško izbornoj pobjedi. Skupili smo se u trenucima kada nam nije išlo najbolje, a za to su zaslužni dečki. Split je izuzetno kvalitetna ekipa i zato je susret bio do kraja uzbudljiv. Zahvalio bih se i našim navijačima koji su nas gurali naprijed i kada nam nije išlo – izjavio je domaći strateg Jurica Golemac.

Gust raspored Splita nastavlja se već sutra kada Anzulovićeva momčad gostuje kod Gorice u susretu sedmog kola HT Premijer lige.