Hrvatska
Regija
FOTO: Splićani nisu izdržali. Osobne pogreške presudile 'Žutima'

FOTO: Splićani nisu izdržali. Osobne pogreške presudile 'Žutima'

Autor: Paulo Sarić

Goste je ponovno predvodio kapetan Mateo Kedžo s 19 koševa i šest skokova.

U utakmici koja je opravdala epitet derbija osmog kola Druge ABA lige KK Sixt Primorska na domaćem je terenu došao do pobjede nad KK Split rezultatom 78-69. Bio je to izjednačen dvoboj dviju ravnopravnih momčadi koji je prelomljen u posljednje tri minute u kojima su domaćini zatvorili sve prilaze svom obruču i zadržali stopostotan učinak.

Splićani su bolje otvorili susret te već u petoj minuti pri rezultatu 6-13 natjerali domaćeg trenera Juricu Golemca na minutu odmora. Iako su Slovenci bolje zaigrali u nastavku tek je trica Tadeja Fermea na otvaranju druge dionice poravnala rezultat i vratila Koprane u egal (24-24). Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj košarci da bi Anzulovićevi momci serijom 0-8 okrunili period bolje igre i 16. minuti otišli na 30-38, no završnica poluvremena je pripala Primorskoj pa se na veliki odmor otišlo s poravnatim rezultatom (43-43).

FOTO: KK Sixt Primorska - Žiga Mikeli

Slovenci su se u nastavku pokazali u boljem svijetlu i rano preuzeli rezultatsku inicijativu, ali tada se razigrao gostujući kapetan Mateo Kedžo koji je zabio deset od 13 poena svoje momčadi u trećoj četvrtini i zadržao Splićane na priključku. Isti je igrač polaganjem tri i pol minute prije kraja poravnao rezultat na 69-69 i nagovijestio neizvjesnu završnicu. Ipak, osobnim pogreškama izmučeni 'Žuti' koji su još ranije zbog pet osobnih pogrešaka ostali bez hrvatskog reprezentativca Mate Kalajžića - nisu izdržali. Ubrzo su igru morali napustiti i Mauro Veljačić i Tomislav Gabrić što su domaćini iskoristili da utakmicu zaključe serijom 9-0 i upišu osmu pobjedu u regionalnom natjecanju.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Lance Harris s 19 i Luka Vončina s 15 koševa, dok je Splićane predvodio Kedžo s 19 poena i šest skokova.