Hrvatska
Rimac: Dovoljno sam iskusan..., Tišma: Ne sjećam se kad sam imao pet blokada

Rimac: Dovoljno sam iskusan..., Tišma: Ne sjećam se kad sam imao pet blokada

Autor: BB.hr Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

ST PRESS

Izjave Slavena Rimca i Borisa Tišme nakon prve utakmice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Zadar - Split i pobjede Splićana 78:85


Slaven Rimac, trener Splita: Zadar je specifična momčad koju trebaš pobijediti. Presudila je ta naša ekstra energija. Kad se gledaju detalji koji ne upadnu u oči je da je tijekom cijele zadnje četvrtine ta prednost, poen ili tri, bila na našoj strani, što daje priliku da napad igraš malo rasterećenije, izuzetno nam je bitno da imamo tečnu igru i uspijemo poentirati. Imali smo jakih dobrih perioda igre gdje smo ih dobro branili, ali nismo pogodili puno trica. Na kraju smo pogodili nekoliko bitnih i s jako dobrim protokom lopte uspjeli smo skratiti padove. Možda rezultat ne pokazuje koliko smo bili u nekim stvarima raspoloženiji od Zadra, ali Zadar igra s autoritetom, treba ga pobijediti i danas smo uspjeli. Dovoljno sam iskusan da znam da je ovo prvi korak, ove prve utakmice znaju zavarati, očekujem da će Zadar napraviti jedan korak više u svim segmentima igre jer to može, ima kvalitetu i međusobnu povezanost za to. Očekujem bolji i hrabriji Zadar, mi moramo odgovoriti na to.

Boris Tišma: Bila je teška utakmica, znali smo da će biti tako otpočetka. Kroz cijelu sezonu su nas dobivali u tim nekim gustim finišima, čak su nas i par puta dobili s puno razlike, Ušli smo motiviranim, nemamo što izgubiti, bili smo koncentrirani u obrani, poslije se sve u napadu pretvorilo u ono što treba. Samo radim ono što mi trener kaže, danas je moj posao bio zaustaviti Luku Božića što je više moguće, uz pomoć suigrača sam uspio i mislim da smo zasluženo uzeli 1:0 na početku serije. Pet blokada? Ne sjećam se kada sam ih toliko imao!