Europa i Svijet
Roko Rogić MVP turnira u Kini

Roko Rogić MVP turnira u Kini

Autor: Teo Cilar

Hrvatska osvojila turnir, Rogić MVP nagradu.

O pobjedi Hrvatske na Kupu Borislava Stankovića u Kini već smo pisali, a sada donosimo i detalje, točnije najbolje strijelce finalnog susreta i individualne nagrade.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Roko Rogić s 20 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a zaslužio je i naslov najkorisnijeg igrača Kupa Borislava Stankovića. U najboljoj petorci uz njega se našao i Marin Marić koji se istaknuo u utakmici protiv Latvije, a ovaj je put ubacio 6 poena uz 6 skokova. Antonio Vranković je ostvario double-double učinak s 11 poena i 10 skokova. Dvoznamenkast je bio i Dario Drežnjak s 10 poena, 7 skokova i dvije blokade.

Za Roka je ovo dobar nastavak dobrih igara. Nakon što je odigrao jako dobru sezonu, a zatim toga i Ljetnu NBA ligu, sada je tome dodao MVP nagradu turnira u Kini. 

Ponovno su izabranici Veljka Mršića kontrolirali tijek utakmice, a tek je u posljednjoj četvrtini došlo do malog pada u rezultatu. Hrvatska je Kinu nadskakala s 49 naprama 35 skokova. Iako smo imali slabiji postotak šuta za 2 poena (Hrvatska 41%, Kina 57%), bolji smo bili u tricama (33%, 7-21) jer je Kina ubacila tek tri trice u trideset pokušaja.