Hrvatska
Rozić potencirao neutemeljenu bahatost Zadrana, Nazor atmosferu i timsku igru svojih momaka

Rozić potencirao neutemeljenu bahatost Zadrana, Nazor atmosferu i timsku igru svojih momaka

Autor: Paulo Sarić

Presudilo je iskustvo Cibone.

Bio je to 'vruć' dvoboj do samoga kraja. Obje su momčadi sve do praktički pretposljednje minute imale priliku izboriti finale. Na kraju je presudio Marko Tomas koji je svojom sedmom tricom zabio 'posljednji čavao u zadarski lijes'.

- Bilo je lijepo čitati izjave prije utakmica da nemamo šanse i će Zadar pobijediti ako bude pravi. Nije mi jasno na čemu su bazirali bahatost. Rezultat u tri utakmice jasno pokazuje tko je kvalitetnija ekipa. Čestitke Zadru na lijepom rezultatu ove sezone. Rekao bih da smo od početka uzeli sve u svoje ruke i kontrolirali dvoboj cijelim njegovim tijekom. Kad god bi se oni primaknuli, mi bismo zabili koš i potvrdili da smo kvalitetniji – rekao je Marin Rozić nakon trećeg polufinalnog susreta.

Presudilo je iskustvo. Uz nedvojbenu kvalitetu udarnih Cibosa.

- Povratkom Tomasa smo puno dobili. Večeras je odigrao maestralno, a imali smo i Žorića koji je uvijek kvaliteta više. Njihovo je iskustvo zasigurno doprinijelo našoj pobjedi – dodao je iskusni Rozić.

Jednako je zadovoljan bio i Ante Nazor koji je ulaskom u finale ispunio svoj cilj za ovu sezonu. I 'osvetio' se Zadru u kojemu je proveo puno lijepih i ponešto ružnih dana.

- Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Bilo je bitno kontrolirati skok. Imali smo deset uhvaćenih lopti više nego Zadar što je bilo presudno da okrenemo utakmicu u našu korist. Apostrofirali smo timsku igru, tražili kolektivni ritam šuta i išli na ekstra pas što je funkcioniralo možda i najbolje cijele sezone. Dobili smo šuterski ritam i kontrolirali obranu. Budimo iskreni, sve tri utakmice su obje momčadi odigrale bez obrana. Bilo je jasno da će onaj tko prvi zaigra kvalitetno u defenzivi – slaviti. Pokušali smo zaustaviti Graya misleći da nas protivnik ne može dobiti ni da zabija trice s centra. Za vrijeme utakmice sam se ugrizao za jezik zbog te misli, no na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu – izjavio je splitski strateg nakon utakmice i dodao - pohvalio bih navijače. Bio je užitak biti na Višnjiku i igrati u ovakvom dekoru. Kako za moje momke, tako i za mene.