Hrvatska
Regija
Šamadan otišao, Kaštelani u svijet seniorske košarke uvode juniore Sanadera, Đirlića i Vidovića

Šamadan otišao, Kaštelani u svijet seniorske košarke uvode juniore Sanadera, Đirlića i Vidovića

Uvijek se može izvući nešto korisno od sezone, Dokaz tomu su Kaštelani koji se okreću novom cilju.

Ljubo Šamadan je napustio KK Ribola Kaštela i vratio se u HKK Zrinjski.

Šamadan se među Kaštelanima zadržao nepunih mjesec dana. Karijeru je započeo u zagrebačkom Zrinjevcu, a još je igrao u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Prizrenu, Geoplin Slovanu i Cedeviti. Ljubo je nosio dres Zrinjskog u sezonama 2015/16 te 2016/17.

- Drago mi je da se vraćam u Zrinjski, tu sam proveo lijepe dvije godine, stekao velika prijateljstva i upoznao divne ljude. Veselim se ponovnom susretu s njima, kazao je Ljubo Šamadan.

Istovremeno iz KK Ribola Kaštela stiže vijest o popunjavanju upražnjenih mjesta s igračima iz vlastitog omladinskog pogona. Nakon što su sve uvjete, što se tiče dokumentacije prema Hrvatskom košarkaškom savezu, ispunili Josip Sanader i Slavko Đirlić, isti je postupak pokrenut i za juniora Josipa Vidovića, rođenog 2000. godine na specifičan dan, 29.veljače.

Josip se košarkom počeo baviti u KK 'Split', ali je vrlo brzo prešao u naš klub u kojem je u više natjecateljskih sezona nastupao za mlađe kadete, kadete i juniore. Iako se jako dobro snalazi s loptom i ima raznovrsna napadačka rješenja, prepoznatljiv je po natprosječnoj igri u obrani koja najčešće predstavlja 'okidač' i ostalim članovima momčadi da pruže svoj maksimum u obrambenim zadacima. S obzirom da je takvih igrača danas sve manje, ne sumnjamo da je ovo početak lijepe i duge Josipove seniorske karijere.