Hrvatska
Sarajlija darivao Bujasa

Sarajlija darivao Bujasa

Autor: Paulo Sarić

Višnjik sretan za Jazine.

U predbožićnom susretu 11. kola HT Premijer lige u Zadru su se susrele dvije momčadi koje do ovog kola nisu okusile slast pobjede u elitnom razredu hrvatske košarke te je bilo jasno da će jednoj od njih Djed Božićnjak donijeti pobjedu. Jasno, ona neće doći sama od sebe, neće se pojaviti pod borom, već će ju trebati izboriti na parketu. Svjesni su toga bili treneri obje momčadi koji su na utakmicu gledali kao na posljednju šansu da se vrate u igru za očuvanje prvoligaškog statusa. Na koncu su do vrijednog trijumfa došli momci Luke Bujasa koji su pred stotinjak gledatelja svladali kaštelansku Ribolu 91-70.

Žuta podmornica do svog prvog slavlja nije došla u svojoj dvorani, zadarskom „Hramu košarke“, već u modernom zdanju na Višnjiku. Domaćini su od početka zaigrali kao što se od njih očekivalo, kao da se radilo o utakmici života i smrti. Iz dobre obrane proizlazile su kontre i lagani koševi pa je gostujući strateg Luka Žitko već u trećoj minuti bio primoran pozvati prvu minutu odmora. Zadrani su otvorili utakmicu s 8-0, da bi se samo nekoliko napada kasnije košem Jurice Dražovića odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost (13-3). Ubrzo je proradio i šut, pa Zadrani zahvaljujući dalekometnim ubačajima održavali ugodnu prednost. Prva je četvrtina završena rezultatom 28-14, no iako su domaćini za svaki koš Kaštele postigli dva trener Bujas nije bio zadovoljan primljenim poenima u zadnjem napadu i što se na mali odmor nije otišlo s većom razlikom.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Posebno je raspoložen bio Mirza Sarajlija koji je u prvoj četvrtini ubacio devet koševa, a da će ovo biti njegova večer pokazao je novom tricom na početku druge dionice koja je odvela Jazine na 31-16. Iako su gosti zaigrali bolje u napadu, prednost Žute podmornice je nastavila rasti iz napada u napad, pa je Giovonne de Woods atraktivnim zakucavanjem u kontri probio granicu od 20 poena (44-23). Kenneth Rhymes je dvjema uzastopnim tricama pokušao održati svoju momčad u utakmici, no ekspresno mu je odgovorio Goran Fodor s pet vezanih koševa pa se u tople svlačionice Višnjika otišlo s 54-30.

U nastavku smo gledali odrađivanje posla. Sarajlija je nastavio gdje je stao te je novom tricom, svojom osmom, odveo domaćine na plus 26 i ugasio svaku nadu Kaštela u preokret. Do kraja je jedino pitanje bilo hoće li Žuta podmornica otići na plus 30, no Bujas je odlučio dati šansu igračima s klupe pa do toga nije došlo.

Jazine je do vrijedne pobjede vodio raspucani Ljubljančanin s 34 poena i tricom 10-15, čemu je dodao i šest asistencija, dok je Dražović dodao 12 uz velikih 11 skokova. No, prije svega bila je to velika momčadska pobjeda u kojoj je svaki igrač dao svoj obol.  Bolji od ostalih u gostujućim redovima bili su Dino Šipić s 13 koševa te Aco Mandić i Kenneth Rhymes s 11 poena.