Europa i Svijet
VIDEO: Šarić i Embiid "skinuli" Celticse, Hezonja opet dobar protiv Jamesa i Cavsa

VIDEO: Šarić i Embiid "skinuli" Celticse, Hezonja opet dobar protiv Jamesa i Cavsa

Autor: Teo Cilar

Bojan Bogdanović nije imao svoj šuterski dan u porazu Indiane od Portlanda.

Samo četiri NBA utakmice odigrane su sinoć, ali hrvatskih košarkaša nije nedostajalo. Dario Šarić bio je jedan od najboljih u pobjedi njegove Phile protiv vodeće momčadi istoka koja je igrala bez Kyrie Irvinga, Mario Hezonja iako muku muči s šutem za tri poena svejedno je odigrao jako dobro protiv Cavsa dok je Bojan Bogdanović u porazu Indiane kod Portlanda imao lošu šutersu večer.

Philadelphia je iskoristila izostanak Irvinga i došla do prve pobjede u sezoni protiv Boston Celticsa. Susret dvije ponajbolje obrambene momčadi lige nije umirao od ljepote, igralo se čvrsto, a utakmica je završila s malim brojem poena. Philadelphia je slavila 89:80 nakon što su na poluvrijeme otišli s sedam poena prednosti. Susret je riješen u trećoj četvrtini koju je Phila dobila s 32:21 za plus 18 uoči posljednje dionice. Boston je u zadnjem periodu pokušavao stići visoku prednost, ali sve što su uspjeli je prepoloviti razliku. 76-erse je predvodio Joel Embiid s 26 poena, 16 skokova, 6 asistencija, dvije blokade i osvojenom loptom dok je Šarić bio drugi strijelac svoje momčadi s 16 poena, 6 skokova, 3 osvojene lopte i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 6/14, od toga tricu 2/5, a oba slobodna bacanja je pogodio. Kod Bostona su po 14 ubacili Al Horford i Marcus Morris. 


Orlando je na gostovanju kod Clevelanda bio nadomak pobjede unatoč zaostatku od 20 poena razlike na poluvremenu. Magic se u susret vratio u trećoj četvrtini koju su dobili s 16 poena viška. U posljednjoj dionici rezultat su preokrenuli i u posljednju 31 sekundu utakmice ušli vodstvom 103:102. Isaiah Thomas uzeo je posljednju loptu na 15 sekundi do kraja, krenuo je na ulaz gdje je fauliran i na 11 sekundi do kraja s oba pogođena bacanja dovodi Cleveland u vodstvo 104:103. Elfrid Payton promašio je za pobjedu njegovog Orlanda. Upravo je Payton bio prvo ime Magica s 19 poena, 8 asistencija, 4 skoka i dvije osvojene lopte dok je naš Hezonja igrao 24 minute, a za to je vrijeme ubacio 12 poena uz 2 skoka i dvije osvojene lopte uz šut iz igre 5/11 od čega je trica bila opet vrlo loša i tu će morati još dodatno poraditi na tom segmentu. Promašio ih je sve četiri, a oba slobodna je pogodio. Thomas je bio prvo ime Clevelanda s 21 poenom dok je LeBron James zabio skromnih 16 uz 6 asistencija i 5 skokova, a promašio je sve četiri ispucane trice kao i naš Mario. Ante Žižić niti u ovom susretu nije ulazio u igru. 


Indiana je kod Portlanda igrala vrlo dobro u prvih 36 minuta. Na poluvremenu su bili u zaostatku od pet poena, ali su u trećem periodu to stigli pa se u posljednji period ušlo s poravnatih 74:74. Iako smo očekivali neizvestan susret do samog kraja, igra Indiane se potpuno raspala u posljednjem periodu u kojem ih je Portland potpuno nadigrao te taj dio dobio s uvjerljivih 26:12 za pobjedu 100:86. Victor Oladipo i Darren Collison predvodili su Pacerse s po 23 poena dok je Bogdanović ubacio 8 uz 4 skoka i šut iz igre 3/10 od čega mu je trica bila 1/4. Kod Portlanda najbolji Damian Lillard s 26 poena, 8 asistencija i 5 skokova dok je Jusuf Nurkić ubacio 19 poena uz 17 skokova te po dvije blokade i osvojene lopte. 


Derbi dana igran je u Houstonu gdje su Rocketsi dočekali odličnu Minnesotu u posljednje vrijeme te joj nanijeli uvjerljiv poraz rezultatom 116:98. Houston je od samog početka bio bolja momčad, a valja spomenuti kako im se nakon ozljede i nekoliko utakmica odsustva vratio James Harden koji je u 25 minuta ubacio 10 poena uz 7 asistencija. Odličan je s klupe bio Eric Gordon s 30 poena, Clint Capela je ubacio 20 uz 5 skokova, a Chris Paul 19 poena uz 9 asistencija, 6 skokova i 3 osvojene lopte.