Time-out
Šarićev potez među deset najboljih sezone

Šarićev potez među deset najboljih sezone

Autor: Paulo Sarić

„Jedne s lukom i malo više ajvara, molio bih“

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić imao je vrlo dobru debitantsku sezonu u najjačoj ligi svijeta. Podizao je kvalitetu svojih predstava kako je godina odmicala i kako se navikavao na ritam i brzinu košarke s druge strane Atlantika. Na koncu je završio s prosjecima od 12.8 koševa i 6.3 skoka uz 2.2 asistencije po susretu što mu je donijelo izbor u najbolju petorku novaka u prošlosezonskom izdanju NBA-a. Ušao je i u finale izbora za najboljeg rookiea, no nagradu je ipak odnio Malcolm Brogdon.

Šarić je uz nekoliko izvrsnih predstava ostao upamćen prvenstveno po svojoj borbenost i asistencijama kakve se rijetko vide, pogotovo od čovjeka njegove visine. No, u nekoliko je navrata pokazao i da mu je baratanje loptom jača strana. Upravo zahvaljujući tome našao je svoje mjesto među najboljih deset prednjih promjena u netom završenoj sezoni, zajedno s imenima poput Chrisa Paula, Derricka Rosea, Damiana Lillarda i Russella Westbrooka.

Na listi se našao i njegov supatnik u finalu izbora za novaka godina, no njega nemojte tražiti s loptom u rukama, već s nogama u zraku.