Europa i Svijet
Sergio Scariolo skratio popis putnika za EuroBasket

Sergio Scariolo skratio popis putnika za EuroBasket

Autor: Paulo Sarić

Kompletna se reprezentacija, zajedno s osam NBA igrača, okuplja sutra 28. srpnja u Madridu.

Kao što je već bilo najavljeno, a slično konceptu Aleksandra Petrovića, španjolski je izbornik Sergio Scariolo još prije mjesec dana objavio imena 11 igrača koji sigurno počinju pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo, dok je ostatak izabranika odlučio provjeriti na pretpripremama koje su se posljednjih desetak dana održavale u Benhavísu pokraj Málage. Među 11 unaprijed odabranih igrača naša su se osmorica koji su prošle sezone nastupala u NBA ligi, a njima su priključeni veterani Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio i Sergio Llull.

Ostatak momčadi borio se od 16. srpnja za preostalih šest mjesta, a u svoje su vještine izbornika Scariola, osim na treninzima, mogli uvjeriti i na pripremnim utakmicama protiv Izraela. Španjolci su u oba dvoboja slavili s ravno 20 razlike te pokazali da s optimizmom mogu gledati u budućnost. Prvi je dvoboj završio rezultatom 90-70, dok su u drugome domaćini slavili 76-56.

Šestorica igrača koji su posebno impresionirali izbornika Scariola i zaradili svoje mjesto na pripremama za EuroBasket su Guillem Vivas, Joan Sastre, Xavi Rabaseda, Pierre Oriola, Sebas Saiz i Ilimane Diop. Oni će se sutra priključiti ostatku momčadi u Madridu. Prvi tjedan su na rasporedu isključivo treninzi, a nakon toga počinje dio s natjecateljskim utakmicama. Španjolska će ih odigrati sedam. Pet na domaćem terenu, protiv Tunisa, Belgije, Meksika i Venezuele i dvije u gostima od Belgije i Litve.

Španjolska se, podsjetimo, nalazi u skupini C koja se igra u rumunjskom Cluju zajedno s domaćinom, Hrvatskom, Crnog Gorom, Češkom i Mađarskom.