Hrvatska
Sesar: Regeneracijom do pobjeda; Rahimić: Ne ide pa ne ide, kao ispuhani balon smo

Sesar: Regeneracijom do pobjeda; Rahimić: Ne ide pa ne ide, kao ispuhani balon smo

Autor: Saša Ćirić

Treći dvoboj sezone, pobjednik isti.

Visoka pobjeda Gorice u Šibeniku došla je kao melem na rane Josipa Sesara. Šesta utakmica u deset dana uz teško putovanje do Sarajeva bio bi ozbiljan zalogaj i za fizički i taktički pripremljenije momčadi od četvrte momčadi hrvatskog prvenstva. Srećom po njih, osmoplasirana Šibenka nije pružila otpor kao ranije u prvenstvu.

Ivan Majcunić, kapetan Gorice:

Bitna pobjeda za nas. Mislim da smo dobro odreagirali energetski nakon ovako teškog rasporeda utakmica i ABA 2 turnira. Veći dio utakmice smo držali pod kontrolom i pobjeda nije dolazila u pitanje. Sad se trebamo kvalitetno regenerirati i spremiti za utakmice koje nas očekuju u nastavku sezone.

Zanimljivo je da je Gorica, koja je odigrala dvostruko više utakmica od Šibenke u istom razdoblju, djelovala momčadski puno svježije. Majcunić je otkrio tajnu uspjeha:

Drago mi je da je tako izgledalo. Mislim da smo na najbolji mogući način iskoristili vrijeme između dviju utakmica da se regeneriramo i odmorimo, drago mi je da smo uspjeli u tome.

Razloga za slavlje nije imao najučinkovitiji igrač domaćih, Henrik Širko:

Prvenstveno želim čestitati momčadi Gorice na zasluženoj pobjedi. Od prve do posljednje minute bili su bolji i nema se tu puno što filozofirati. Nadovezat ću se na naše tri posljednje utakmice (Škrljevo, Zadar, Gorica) - sramota me kako smo odigrali. Ne mogu reći da smo se nakon pobjede nad Cibonom zadovoljili sezonom, ali mi smo praktički nestali s terena od tada. Meni je krivo što sam sve odigrao loše, jer za mene je loše kad se izgubi. Moramo se skupiti i sabrati jer sezona još nije gotova, makar u našim glavama djeluje kao da je tako. Idemo dalje, u srijedu nas čeka Cibona i moramo to odigrati što bolje možemo.

Bez obzira na bodovnu prednost u odnosu na VROS i Alkar, opuštanja nema.

Još je deset utakmica do kraja regularnog dijela prvenstva. Mi još nismo matematički osigurali doigravanje i moramo ostvariti tih nekoliko pobjeda. Za početak, Cibona u gostima će biti težak protivnik, ali što je, tu je.

Josip Sesar je potvrdio Majcunićeve riječi i potvrdio važnost kvalitetnog odmora u zgusnutom rasporedu.

Čestitam mojim momcima što su izdržali ovih šest utakmica u deset dana. Mi smo pokušali maksimalno iskoristiti svaki slobodan dan između utakmica za regeneraciju, da bismo mogli kvalitetno dočekati sljedećeg protivnika. Odradili smo jedan dobar period, danas smo kontrolirali rezultat od početka utakmice pa nam Šibenka nije niti u jednom trenutku ozbiljnije zaprijetila. Međutim, treba reći da oni imaju svojih problema u rosteru, danas bez Pleadina i Andabake uz neke manje ozljedice među ovima koji su aktivni. Ova momčad Šibenke vrijedi više, vrijedi doigravanja i ja im od sveg srca želim da ostvare što bolju poziciju na ljestvici.

Još malo o umoru i odmoru.

Ja sam s momčadi svaki dan i znam kako smo reagirali nakon Splita, pa nakon Dubrave i naposlijetku nakon ABA 2 turnira. Sigurno smo energetski malo pali, ali pokazalo se da je i to danas bilo dovoljno za pobjedu nad Šibenkom koja je, kako smo već rekli, znatno oslabljena neigranjem dvojice-trojice igrača. Trebamo se sad malo regenerirati, imamo pet-šest dana vremena do naše prve sljedeće utakmice koju igramo na domaćem terenu protiv Zaboka i ja se nadam da će nam se u međuvremenu priključiti i Mazalin te da će mi se ova dva igrača koja su bila pod sitnim ozljedama što bolje oporaviti i pripremiti za participaciju na sljedećim utakmicama.

Dženan Rahimić, trener Šibenke:

Jednostavno nismo bili dobri. Kao i protiv Škrljeva i Zadra, tako smo i danas odigrali neshvatljivu prvu četvrtinu sa skoro trideset primljenih poena. Ako je već stvar umora, onda nećemo valjda biti umorni u prvoj četvrtini. Bili smo kao ispuhani balon, u posljednjih petnaestak dana ova momčad ne sliči na sebe. Ako nešto i napravimo u napadu, to anuliramo s tri gluposti... Pokušavamo na treninzima to malo promiješati, pa one koji igraju više malo odmaramo i obrnuto, ali ne ide. Pokušavamo promijeniti ritam i s klupe, ali jednostavno ne ide.

Druga četvrtina je još nekako i izgledala, primili smo svega petnaestak poena, ali Gorica je predobra momčad da ne iskoristi sve naše greške.

Je li mladi Pleadin mogao promijeniti tijek susreta?

Naravno da je nedostajao, promjene ritma radi, da napravi neki pritisak... Ali dobro, idemo dalje, imamo još deset utakmica pred nama i, nadam se, doigravanje. Valjda ćemo se izvući iz svega ovoga. Ponavljam, nije do poraza od Gorice jer je to odlična momčad, jednostavno način na koji smo izgubili mi nije drag.

U 34. kolu Šibenka će, dakle, u srijedu (18:00) kod Cibone tražiti priliku za potvrdu velikog iznenađenja od prije nekoliko tjedana, dok Gorica u nedjelju u 17:00 dočekuje Zabok.


">