Hrvatska
Regija
Sesar u Čačku pronašao razloge potopa Cibone protiv Splita

Sesar u Čačku pronašao razloge potopa Cibone protiv Splita

Autor: Z.D. Photo: Cibona/Marin Sušić

Izjave trenera nakon hrvatskog derbija u ABA ligi

Split je osvojio bodove u Draženovu domu, u susretu 19. kola AdmiralBet ABA lige protiv domaće Cibone. Gosti su slavili rezultatom 90:72 (19:16, 30:14, 23:16, 18:26).

Nakon susreta događanja na paketu su prokomentirali treneri Josip Sesar i Srđan Subotić.

Josip Sesar, trener Cibone:

Čestitke Splitu na pobjedi, uz pohvale našim navijačima iako nismo bili pravi. Ne treba bježati od toga da smo malo prazni i da nemamo potrebnu energiju. Nije to pitanje voljnog momenta, nego nam se na igru odrazilo i sve ono što se događalo s utakmicom u Čačku. To nam je uzelo dan više odmora i danas nismo izgledali dobro. Bilo je previše otvorenih šuteva koje smo promašili. Broj utakmica u ovoj sezoni je za neke naše igrače već sada veći nego tijekom cijele prošle natjecateljske godine, što također treba imati na umu. Dečki daju sve od sebe, stoga im treba podrška i pozitiva. Mislim da smo, ukupno gledajući, ostvarili više nego li je itko očekivao uoči samoga starta.

Srđan Subotić, trener Splita:

Možemo biti jako zadovoljni jer smo pobijedili s velikom razlikom. Vidjelo se od samog početka da smo pravi i motivirani, pa smo do poluvremena limitirali Cibonu na svega 30 poena. Dobro smo reagirali i kada bi se domaćin pokušavao vratiti u igru, zadržali smo njihove nalete i utakmica se primirila te otišla bez neizvjesnosti na našu stranu. Spriječili smo neke stvari u protivničkoj igri u kojima su oni kvalitetni, bilo je bitno ne dopustiti im da se razigraju i u tomu smo uspjeli. Nametnuli smo svoj ritam, iskoristili prednost koju smo imali ispod koša i mirno priveli susret kraju.