Hrvatska
Šibenka je za sada najveće razočaranje, problemi se samo gomilaju: ozljede, odlasci, porazi, Dašić

Šibenka je za sada najveće razočaranje, problemi se samo gomilaju: ozljede, odlasci, porazi, Dašić

Autor: Branko Tabak

Muke po Baldekinu...

Šibenka je prilično ambiciozno krenula u sezonu. Uspjeli su u svoje redove privući 'odbjeglog' Ivan Milekovića koji je potpisao ugovor sa Škrljevom, a potom se predomislio i vratio na Baldekin. Doveli su i visokog Mladena Primorca koji bi u ovoj ligi trebao predstavljali značajno pojačanje. Zadržali su i talentiranog Tonija Nakića za kojeg je bio zanimanja ostalih klubova no nitko nije bio spreman platiti odštetu (koja je bavodno iznosila od 60 000 eura). Pa su doveli iskusnog razigravača Jakova Vladovića, a u konačnici i Vladimira Dašića koji se prošle sezone kroz dres Zadra vratio ozbiljnoj košarci.

Jakov Vladović i Vladimir Dašić (Foto Šime Zelić)

Onda je počelo urušavanje. Da stvari nisu dobro posložene pokazala je utakmica protiv Gorice na Baldekinu. Sesarova momčad je pokazala sve slabosti ovosezonske momčadi Šibenke. Nakon katastrofalnog poraza od Cibone u Zagrebu smijenjen je trener Miro Jurić. Na njegovo mjesto stigao je Edi Dželalija.

- Mi nismo dobro izgledali ni u ove četiri utakmice koje smo dobili. Razlog smjene je mišljenje stručnog dijela uprave da klub ni u pobjedama nije pružao ono što bi trebao. I zato ne treba liječiti simptome, već uzroke, izjavio je tom prilikom predsjednik kluba  Ante Burić.

Najavljivala se brža, poletnija igra. Nekih naznaka je bilo na domaćem susretu s ranjenim Zadrom, no i Zadar i Split prošli su slavodobitno Šibenikom. U međuvremenu je klub napustio Primorac, protiv Zadra se ozlijedio Jakov Vladović, a ususret jučerašnjem porazu od Alkara u Sinju, prilično glatkom, u Crnu Goru se vratio Vladimir Dašić.

Očito je kao obje strane nisu zadovoljne suradnjom i da je priči došao kraj. Službeni Šibenik za sada šuti, no čini se kako je samo pitanje forme na koji će način raskid suradnje biti prezentiran.

Nakon deset odigranih kola Šibenka je na omjeru pobjeda i poraza 5-5, ima novog trenera (koji je potpisao tri poraza) i ima dva igrača manje na rosteru.

U prijelaznom roku stvari će se pokušati korigirati, do kraja su ostala još 23 kola i doigravanje, koje Šibenčanima ne bi smjelo izmaći. Tražit će se ad hock rješenja, a ona dugoročno neće donijeti ništa. Šibenska priča o napadu na naslov prvaka Hrvatske u ovom se trenutku raspala kao kula od karata. Hoće li se Šibenčani presložiti i pokušati iz drugog plana napasti vrh ili će se okrenuti realnijim rezultatskim ostvarenjima koje bi trebali ostvariti mlađi domaći igrači pokazat će nadolazeći dani. U ovom trenutku Šibenka je najveće razočaranje HT Premijer lige.

Jedna od svijetlih točaka Baldekina - Toni Nakić (Foto- Milan Balaban)