Hrvatska
Regija
Šibenka prkosi ozljedama, no bap kao protiv Zadra ostali su bez pobjede i protiv Borca

Šibenka prkosi ozljedama, no bap kao protiv Zadra ostali su bez pobjede i protiv Borca

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Samo tri dana nakon iscrpljujuće bitke sa Zadrom na Baldekinu košarkaši Šibenke debitirali su u ABA 2 ligi. U ‘balonu’ u Subotici odmjerili su snage s Borcem iz Banja Luke i nakon još jedne borbene partije upisali novi poraz (81:88). Osim bez ranije otpisanih Pleadina, Paića i Topolovića narančasti su u susret ušli i bez Howarda, koji je slomio prst i bit će van stroja nekoliko tjedana. Milačić je tako ostao na jednom visokom igraču (Perković), javlja Šibenski portal

Unatoč tome Šibenka se jako dobro držala. Zahvaljujući ponajprije Mandaliniću i Babiću na poluvremenu je vodila 47:43. U nastavku ipak očekivan pad zbog smanjenog rostera. Borac je preokrenuo, imao i devet poena prednosti u trećoj dionicu, da bi u odlučujućih deset minuta ušla s pristojnih -6 (60:66). Međutim, Amerikanac West odveo je Banjalučane na dvoznamenkastu prednost (17), ali su narančasti uspjeli ublažiti poraz.

Babić je kod Šibenke zabio 23 poena, Klarin 17, Mandalinić 15, Perković 11, Skorić 10, a Brown 5 poena. Spomenuti West kod pobjednika susret je završio sa 29 ubačenih poena. Već u srijedu (21h) Šibenčane, također u Subotici, čeka novi ogled u regionalnoj ligi, onaj protiv srpskog Zlatibora.

– Imali smo određenih problema s ozljedama. Igrali smo jako dobru utakmicu s obzirom u kakvom smo sastavu. Zadovoljan sam s puno stvari, šteta je što su nam prelomili igru u pojedinim trenucima treće četvrtine s našim greškama. Borac je otišao na jednu veću razliku i nismo se uspjeli vratiti. Međutim, kad u ovom sastavu možemo možemo biti konkurentni kada nam se vrate igrači definitivno ćemo biti puno bolji – kazao je Damir Milačić nakon utakmice.

Standings provided by Sofascore