Hrvatska
Sinjani zadovoljni prikazanim u Zadru. Osim…

Sinjani zadovoljni prikazanim u Zadru. Osim…

Autor: Paulo Sarić

Cilj je što prije osigurati ostanak i dati šansu mladim igračima.

Rezultatski uvjerljivom porazu od Zadra unatoč, košarkaši Alkara jučer su ostavili solidan dojam. Posebno u prvih pola sata igre. Sredinom treće četvrtine Sinjani su prišli na minus 11 (55-44) i natjerali domaćeg trenera na minutu odmora na kojoj je poslužio „jezikovu juhu“ ne bi li razbudio svoje igrače.

- Točno tako, dali smo sve od sebe i dali smo sve ono najbolje što znamo i možemo. Bilo je tu i dosta grešaka, no to je uvijek tako kada igrate protiv ekipe kao što je Zadar. To je ipak abaligaška momčad i vidi se razlika u pripremljenosti. Teško je tu nešto izvući, pogotovo kada se igra u gostima – izjavio je nakon utakmice najbolji igrač Alkara Hrvoje Vučić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sinjani su se prošle godine spasili ispadanja tek u posljednjim kolima, no s obzirom na početak sezone i tri pobjede u prvih sedam kola ovaj put to ne bi trebao biti slučaj.

- Nadam se. Imamo dosta dobru ekipu za ovu ligu. Danas su nam nedostajala dva igrača u rotaciji - Mirko Modrić i Josip Boban i nadamo se da ćemo osigurati miran ostanak u HT Premijer ligi kada se oni vrate, vjerujem već od iduće utakmice s Goricom na domaćem terenu – dodao je kapetan gostujućeg sastava.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nezadovoljan jučerašnjim izdanjem svoje momčadi nije bio ni trener Srđan Helbich koji je krajem ožujka preuzeo 'Alkare'.

- Hrvoje je sve rekao. Zadar je ekipa koja je liga iznad nas. Vidjeli smo kako to fizički izgleda. Imali su 18 skokova više… Nemam što zamjeriti svojoj ekipi osim možda igru u obrani iz treće četvrtine kada smo radili faule tek u zadnjoj minuti. Da smo bili agresivniji i ne dopuštali koševe prije nego smo iskoristili bonus možda bismo se još malo približili. No, momci su dali sve od sebe – rekao je 42-godišnji strateg koji dijeli stav svog kapetana i po pitanju ostanka u ligi - nama je svaka utakmica koju pobijedimo važna u borbi za ostanak i nadam se da ćemo ga ove godine ranije osigurati kako bismo mogli dati priliku mladim igračima.

Alkar u sljedećem kolu dočekuje KK Gorica trenera Josipa Sesara.