Hrvatska
Regija
Široki u derbiju BiH prvenstva bolji od Zrinjskog

Široki u derbiju BiH prvenstva bolji od Zrinjskog

Autor: Jabuka.TV

Sudar zadarskih stručnjaka Jusupa i Vlašića.

HKK Široki pobijedio je HKK Zrinjski Mostar rezultatom 91:75 u 8. kolu Lige 6 za prvaka BiH. 

Zrinjski bez ponajboljeg igrača u rosteru Marka Ramljaka, koji karijeru nastavlja u Izraelu, nije uspio parirati mladoj i agresivnoj momčadi Širokog.

Široki je puno bolje otvorio utakmicu – domaćini su poveli s 8:0, dok se gosti nikako nisu uspijevali posložiti. Prve poene za Plemiće nakon tek pet minuta igre postigao je nekadašnji centar Širokog Robert Rikić.

Zrinjski se do kraja četvrtine Širokom uspio približiti na četiri poena zaostatka (21:17).

Široki je i u drugoj četvrtini bio bolji. Iskusno su čuvali prednost, a kada bi im se gosti ozbiljnije približili, izabranici Danijela Jusupa pojačali bi tempo i povećali razliku.

Sjajno zakucavanje Matea Drežnjaka sredinom druge četvrtine za 37:30, pa odmah zatim i Daria Drežnjaka dignuli su na noge publiku u dvorani Pecara koja je tijekom utakmice radila fantastičnu atmosferu. Imao je Široki u jednom trenutku i plus 10, ali se na poluvrijeme otišlo s prednošću domaćih rezultatom 45:40.

Treća četvrtina protekla je u istom ritmu. Brzi i agresivni košarkaši Širokog radili su višak i lako su dolazili do poena. Gosti su se borili i pokušavali vratiti, ali momčad Širokog prikazala je odličnu košarku te je treća četvrtina završila vodstvom domaćih rezultatom 68:58.

Bolje otvaranje posljednjeg perioda igre domaći nisu mogli ni zamisliti. Igra Zrinjskog u potpunosti se raspala i Široki je to odlično iskoristio i upisao vrlo važnu pobjedu.


Najefikasniji kod Širokog bio je Dario Drežnjak s 24 poena, a dvoznamenkasti bili su i Filipović (16), Mateo Drežnjak (15), Fenner (12), dok je kod gostiju Todorović ubacio 15.