Hrvatska
Škifić pronašao novi klub

Škifić pronašao novi klub

Autor: Paulo Sarić

Zadarski centar u gradu Crvenog baruna.

Jure Škifić ostaje u Poljskoj. Nakon vrlo dobre sezone u redovima finalista poljskog prvenstva Toruńa u kojoj je s 10.4 poena i 6.3 skoka u prosjeku bio ponajbolji igrač svoje momčadi, 202 centimetra visoki Zadranin odlučio je ostati u najmnogoljudnijoj slavenskoj državi Europske unije. Promijenio je klub, pa će u nadolazećoj sezoni nositi dres BM Slam Stala.

Škifić je karijeru započeo u Zadru, ali kao mnogi prije, ali i nakon njega, nije dobio šansu u klubu sa sjevera Dalmacije. Put ga je odveo do Dubrovnika, a jedna od najzaslužnijih osoba za njegovu karijeru je slovenski stručnjak Zmago Sagadin koji ga je 2009. godine zapazio na „Danima otvorenih vrata“ u Višnjiku. Toga je ljeta nekolicina igrača dobila priliku pokazati se su gradu košarke prije početka sezone, a upravo je Škifić bio taj kojega je podcrtao trofejni trener. Iako u Zadru nije dobio veliku minutažu, pristup treningu i prvenstveno ukazana prilika promijenili su tijek karijere krilnoga centra.

- Da nije bilo nekolicine ljudi, ja se ne bih ni bavio profesionalnom košarkom. Jedan od njih je sigurno i Zmago. Svojedobno sam bio na „Danima otvorenih vrata“ u Zadru. On me primijetio, uzeo i potpisao. Od tada igram ozbiljnu košarku. Da nije bilo njega i njegovog skautskog oka vjerojatno bih negdje igrao prvu hrvatsku ligu – kazao je u nedavnom intervjuu za Basketball.hr hrvatski krilni centar.


Nakon jedne godine u Boriku u kojoj je uveo svoju momčad u Ligu za prvaka otisnuo se u Sloveniju, da bi potom dvije godine nosio dres Kvarnera. Prošlu je godinu odradio u Poljskoj gdje je bio drugi strijelac i prvi skakač ekipe u ligaškom dijelu prvenstva.

Kao što je najavio u nedavnom razgovoru karijeru će nastaviti izvan Lijepe naše te će se i naredne sezone zadržati u Poljskoj. Ovaj put u redovima trećeplasirane momčadi u lanjskoj sezoni BM Slam Stala.

Pripreme Škifićevog novog kluba počinju već u ponedjeljak a nova sezona starta 24. rujna kada se igra prvi susret kvalifikacija za FIBA Europe Cup u kojemu je Poljacima protivnik izraelska Bnei Herzliya.

Ugovor je potpisan na godinu dana.