Hrvatska
Skok kao najveći plus, slobodna bacanja i ozljede – minus!

Skok kao najveći plus, slobodna bacanja i ozljede – minus!

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci su napravili tek prvi korak.

Kao i svi domaćini i Zadar je bez previše muke odradio prvi četvrtfinalni dvoboj. Momci Aramisa Naglića došli su do treće ovosezonske pobjede nad Zabokom, ovaj put rezultatom 98-76, i stigli na korak od polufinala.

- Sigurna pobjeda kod kuće i odlično otvaranje playoffa – rekao je u uvodu ponajbolji igrač domaće momčadi Kristijan Krajina i nastavio - imali smo više vremena da se pripremimo, malo smo se i odmorili te smo svaku od njihovih akcija zavrtjeli na treningu kako bismo što spremniji ušli u susret. No, još ništa nije riješeno. Ponovno ćemo pogledati utakmicu, vidjet ćemo gdje smo griješili ne bismo li ispravili ono u čemu smo danas bili lošiji.

Za razliku od prošlog dvoboja koji je bio neizvjestan do samoga kraja, Zabočani ovaj put nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti domaćinima. Iako su se momci Ivana Perinčića borili dok su imali snage, deficit pod koševima brzo je došao do izražaja nakon čega je susret krenuo u jednosmjerne vode.

- Zaslužena pobjeda Zadra. U zadnja smo dva mjeseca imali puno problema s ozljedama, a poremetila nas je i činjenica da nam je jedan od stožernih igrača našao posao i počeo raditi. Zadar je odlična ekipa, uz Cedevitu najbolja u Hrvatskoj i znali smo da nam neće biti lako. Pogotovo su jaki pod obručima gdje su nam Ivanov i Krajina radili puno problema. Bili smo mekani u defenzivi, no, u našu obranu, zadnji smo put trenirali pet na pet prije dvadesetak dana – iskreno je priznao Zadranin na klupi Zaboka i dodao - pokušat ćemo se što bolje pripremiti za subotnju utakmicu, ali Zadar je favorit u seriji i na nama je da pokušamo pružiti što bolji otpor pred svojim navijačima.

Riječ je na kraju pripala domaćem strategu Aramisu Nagliću koji je odveo svoju momčad do 24. uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu i došao na korak od rekorda. Naravno, Zadranima to nije ni na kraj pameti. Idu utakmicu po utakmicu, pa dokle stignu.

- Bilo je važno probiti led. Iako razlika na kraju izgleda uvjerljivo, nije ovo bila lagana pobjeda. Cijeli smo tjedan pričali da nam je napadački skok vrlo važan i u tom smo aspektu odradili dobar posao što nam je pomoglo da večeras slavimo. Ipak, slobodna bacanja nisu bila na potrebnoj razini i na tome ćemo morati raditi u narednim danima kako bismo se što bolje pripremili za nastavak sezone – kazao je trener Naglić.

Serija sada seli u Zabok gdje će 'Žuti lavovi' pred svojim navijačima pokušati iznenaditi Dalmatince i produžiti sezonu. Utakmica se igra u subotu, s početkom u 17:05 sati.