Hrvatska
Škrljevo u zadnjoj četvrtini preokrenulo Bosca

Škrljevo u zadnjoj četvrtini preokrenulo Bosca

Autor: Vito Sep Photo: Emanuel Begić

Liga za ostanak

U dvoboju 2. Kola Lige za Ostanak košarkaši DepoLink Škrljeva su na Mavrincima svladali ekipu Boscu rezultatom 91:80 te se tako izjednačili sa ekipom Bosca na ljestvici sa 7 pobjeda. Utakmica je u prvoj dionici igre bila u potpunosti izjednačena, ali pred kraj druge dionice košarkaši Škrljeva postižu 4 poena te i s tom razlikom odlaze na veliki odmor. 

Ekipa Damira Rajkovića bolje otvara nastavak susreta te odlazi i na +9, no zagrebačka ekipa u drugom dijelu treće četvrtine lovi prednost domaćina da bi na kraju imali prednost od plus pet (60:65). U posljednoj dionici igre “Zeleni” su počeli pogađati otvorene šutove te odlaze na dvoznamenkastu prednost koju su igrači Ivana Tomasa pokušali smanjiti, ali nisu uspjeli. 

Domaćine su najviše gurali Amerikanci Thornton i Ramme sa 23, odnosno 17 poena te Rajčić i Jelić koji su slomili svaku nadu Zagrepčana ubacivši nekoliko bitnih šuteva u posljednjoj četvrtini. U redovima gostiju najbolji su bili mladi Krajnović sa 20 poena te Jurič sa 15. Statistički gledano igrači Bosca su bili bolji u ukupnom postotku šuta, ali i za 2 i za 3 poena, no igrači DepoLink Škrljeva su bili bolji u ostalim segmentima igre. U 3. Kolu Lige za Ostanak DepoLink Škrljevo ide u goste kod Zaboka, dok je Bosco domaćin Gorici.