Hrvatska
Škrljevo je imalo sve u svojim rukama, ali su na kraju pobjedu zgrabili Goričani

Škrljevo je imalo sve u svojim rukama, ali su na kraju pobjedu zgrabili Goričani

Autor: Vito Sep Photo: Emanuel Begić

Drama

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK GORICA 69:71 (22-13, 19-17, 16-18, 12-23)

Košarkaški DepoLink Škrljeva su na domaćem parketu u 4. kolu Lige za Ostanak doživjeli poraz od Gorice, krajnji rezultat je bio 71:69 za goste.

Škrljevo bolje otvara susret te prisiljava trenera Gorice Braslava Turića na time-out. Nakon minute odmora Goričani ipak minimalno ‘tope’ prednost domaćina te četvrtina završava sa 22:13 za domaćina.

U nastavku susreta igrači DepoLink Škrljeva održavaju dvoznamenkastu prednost te na veliki odmor odlaze s 11 poena prednosti (41:30). Na početku treće četvrtine Gorica radi seriju 7:0, no domaćin tricom Martina Jelića sa sirenom ipak odlazi na +9 (57:48) pred početak zadnje četvrtine.

U posljednjoj četvrtini domaći igrači su u više od 5 minuta zabili tek 2 poena, a Gorica 8 te se tako i približila na zaostatak od tek dva posjeda. Na dvije i pol minute do kraja na semaforu stoji rezulatat 61:61 koji je ujedno bio i prvo izjednačenje na utakmici te tada trener Damir Rajković zove time-out kako bi stabilizirao ekipu. 

Nakon minute stanke igra se koš na koš, na minutu do kraja Luka Barišić pogađa nevjerojatan koš od vrha table te ima i dodatno bacanje zbog prekršaja koji je načinio Ante Mašić. Pogađa bacanje za +3 (69:66), u sljedećem napadu Gorice prvo Lužaić staje na crtu za slobodna bacanja te pogađa prvo, ali promašuje drugo, no Dino Cinac hvata loptu zbog lošeg zagrađivanja od strane domaćih igrača te faul na njemu čini Barišić, Cinac zabija jedno, ali opet skače u napadu te je Uljarević bio fauliran na šutu pa i on staje na liniju slobodnih bacanja, on pogađa oba bacanja za prvo vodstvo Gorice na 24 sekunde do kraja (69:70). 

Thornton ne zabija šut za pobjedu te Barišić radi faul na Baturu koji pogađa samo drugo bacanje, trener Škrljeva zove minutu odmora za zadnji napad, ali je ostalo samo 0.9s vremena te Thornton čak i dolazi do polaganja, ali nažalost po domaćine promašuje.

Kod domaćina najviše poena je zabio Thornton (19p), Barišić je pridodao 14, Gulin 13, a odličnu partiju je pružio i Sandro Antunović sa 8 poena i 7 skokova. Kod pobjedničke ekipe najviše su se istaknuli bivši igrači Škrljeva Batur i Cinac sa 22, odnosno 21 poen, Cinac je imao i 13 skokova te je ostvario double-double učinak, još se istaknuo još jedan bivši igrač Škrljeva Uljarević s vrlo raznovrsnim učinkom (10p, 4sk, 5as)..