Hrvatska
Slaven Rimac: Kada si 20 godina bez naslova, morao bi imati više želje

Slaven Rimac: Kada si 20 godina bez naslova, morao bi imati više želje

Autor: BB.hr Photo: Zvoko Kucelin/KK Zadar

ST PRESS

Slaven Rimac i Vito Kučić, trener i igrač KK Split - izjave nakon druge utakmice finala doigravanja FAVBET Premijer lige i pobjede Zadra 92-71 čime je rezultat izjednačen na 1:1


Slaven Rimac, trener Splita: Rekao sam da očekujem kvalitetniji Zadar u drugoj utakmici, to se pokazalo točnim. Bili su čvršći, bolji, s više raspoloženih igrača. U nekim situacijama kada smo dobili neki momentum imali smo i pehove da nam lopte ispadne iz ruku, odemo u kontru 1 na 2 i izgubimo loptu, umjesto da dođemo na 8 vratimo se na 12 razlike. Teško je biti non-stop u tom stizanju rezultata, ponestane mentalne čvrstoće. Ovo je play off serija, nema tu što, oni su bili bolji, okrećemo se trećoj utakmici. Svaka utakmica je priča za sebe, donosi neke stvari. Poremetilo nas je što neka naša dva-tri otvorena šuta nisu ušla, njihova jesu, prva četvrtina je otišla na 10 razlike i nije lako u ovoj dvorani stizati rezultat. Zadar zna kako igrati. Imamo dvije utakmice u Splitu, natjecatelj sam, ono što je bilo danas dobro je da smo ostali čvrsti. Danas nismo bili raspoloženi na vanjskom šutu, na gostujućem terenu ipak moraš pogoditi više. Zadar je bio čvršći, agresivniji, imao je ono što smo mi imali u prvoj utakmici. Zadar je duže skupa, lakše se skupe kad se nađu u nekoj situaciji, ali mi smo 20 godina bez naslova, morali bismo imati više želje.

Vito Kučić: Čestitke Zadru, bili su bolji, čvršći, 1:1 je, serija seli u Split. Zadar je napravio step up što se tiče fizike, nismo odgovorili kao u prvoj utakmici i na kraju je to odlučilo pobjednika.